تفاوت درصد جانبازی در بنیاد و ناجا

تفاوت درصد جانبازی در بنیاد و ناجا

جهت مشاوره در زمینه تفاوت درصد جانبازی در بنیاد و ناجا

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

قصد داریم در این مقاله به موضوع مهم تفاوت درصد جانبازی در بنیاد و ناجا بپردازیم.  در صورت وجود هرگونه سؤال تنها کافی است با کارشناسان مرکز مشاور گروپ تماس گرفته و از آخرین شرایط و تفاوت درصد جانبازی در بنیاد و ناجا اطلاع کامل کسب نمایید.

تفاوت درصد جانبازی در بنیاد و ناجا

? 70 درصد جانبازی در بنیاد معادل 100 درصد جانبازی درناجا است
? حداقل و حداکثر درصد جانبازی در بنیاد شهید و امور ایثارگران از 5 تا 70 درصد می باشد که درصد جانبازی مضربی از 5 است در حالی که این میزان در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی از 1 تا 100 درصد است

علت اختلاف درصد جانبازی در بنیاد و ناجا

تعیین درصد جانبازی سالهاست که یکی از موارد اختلاف میان بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح می باشد تا جایی که عموما جانبازان مشمول خدمت در ستاد کل نیروی های مسلح درصدی را از امور ایثارگران واحد خود دریافت می کنند که بنیاد شهید و امور ایثارگران این درصد را تایید نمی کند و همین یکی از مشکلات بزرگ جانبازان شاغل در نیروهای مسلح می باشد. نتیجه این اختلاف هم جز مراجعات مکرر جانباز به بنیاد و کمیسیون پزشکی و ناامید برگشتن وی فایده دیگری نداشته است.

در طی این سالها آنچه عیان بوده است ارائه درصد های متفاوت از سوی این دو ارگان بوده است تا جایی که عمدتا بنیاد شهید درصد های ارائه شده توسط ستاد کل نیروهای مسلح را مورد پذیرش قرار نمی دهد. این اختلاف علاوه بر درصد جانبازی در زمینه احراز مصادیق ایثارگری، و تشخیص از کار افتادگی مشمولان در کشور وجود داشت. 

 اما خبر ها حاکی از این است که  پس از چند دوره اختلاف بین بنیاد شهید و نیروهای مسلح، سرانجام توافق شد که ستاد کل نیروهای مسلح نیز می تواند مصادیق ایثارگری و تعیین درصد جانبازی را احراز کند.

آیین نامه اجرایی درصد جانبازی

ماده 1 ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:
الف ـ جانباز: ایثارگرانی که در جریان تکوین و شکوفایی انقلاب اسلامی و حفظ و حراست از دستاوردهای ارزشمند آن از تعرض و تجاوز عوامل داخلی و خارجی و یا هر گونه حوادث مستقیم ناشی از آنها به اختلالات و نقصانهای عارضی جسمی و روانی دچار شده یا بشوند و در نتیجه در روند زندگی فردی و اجتماعی با محدودیتهایی مواجه شوند که شامل افراد زیر خواهند بود:

  1.  کارکنان نیروهای مسلح (سپاه، ارتش و نیروی انتظامی) اعم از پایور پیمانی، بسیجی، وظیفه، خرید خدمت، اعضای هیئت علمی و قراردادی.
  2. نیروهایی که توسط وزارت جهاد سازندگی به مناطق جنگی اعزام شده‌اند.
  3. سایر افرادی که مشمول بندهای (1) و (2) نمی‌باشند.

ب ـ درصد جانبازی: میزان آسیب‌دیدگی یا ناتوانی جسمی و روانی جانباز که توسط کمیسیون پزشکی تخصصی بنیاد شهید و امور ایثارگران یا شوراهای پزشکی نیروهای مسلح و بر اساس مفاد جداول پیوست این آیین‌نامه که تأیید شده به مهر پیوست تصویب‌نامه هیئت وزیران است بر حسب درصد تعیین و در صورت لزوم، اصلاح می‌شود.

پ ـ بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران.

ت ـ نیروهای مسلح: سازمانهای نظامی و انتظامی شامل ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمانهای تابع و وابسته به آنها.

ث ـ کارکنان نیروهای مسلح: کسانی که مشمول قوانین و مقررات استخدامی نیروهای مسلح می‌باشند. کسانی‌که در مأموریت و یا همکاری با نیروهای مسلح مجروح می‌گردند، با آنان بر اساس احکام این آیین‌نامه رفتار خواهد شد.

ماده 2 ـ تمام درصدهای نهایی کمتر از پنج درصد، معادل پنج درصد محسوب می‌گردد.
ماده 3 ـ شرایط احراز جانبازی به شرح زیر تعیین می‌شود:

  1.  داشتن صورت سانحه معتبر از یگان مربوط مبنی بر مجروحیت یا مصدومیت فرد در منطقه حادثه، شامل مشخصات فردی، نوع حادثه، محل و انواع جراحت و زمان مجروحیت (طبق فرم مشخص و واحد)
  2. وجود مدارک درمانی معتبر همزمان با وقوع حادثه منجر به مجروحیت
    تبصره1ـ فرم صورت سانحه، موضوع بند (1) ظرف یک ماه بعد از ابلاغ این آیین‌نامه با هماهنگی بنیاد توسط ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ می‌گردد.
    تبصره2ـ در صورت عدم وجود مدرک معتبر همزمان، ارایه مدرک معتبر غیرهمزمان که حاکی از مجروحیت یا مصدومیت افراد باشد با تأیید پزشکان معتمد بنیاد یا نیروهای مسلح قابل قبول می‌باشد.

تبصره3ـ فرم‌های صورت سانحه یا گواهی‌های مجروحیت تأیید شده از سوی مراجع ذیصلاح و نیروهای مسلح که برای افراد آسیب‌دیده قبل از ابلاغ این آیین‌نامه صادر شده است همچنان به عنوان مدرک معتبر شناخته می‌شود.

ماده 4 ـ شرایط احراز ضایعات اعصاب و روان به شرح زیر تعیین می‌شود:

  1.  ارائه صورت سانحه، گواهی مجروحیت اعصاب و روان (موج انفجار) همزمان با مجروحیت توسط یگان مربوط.
  2. ارائه آمار و مدارک معتبر همزمان با مجروحیت اعصاب و روان توسط ستاد کل نیروهای مسلح.
  3.  در خصوص افراد فاقد صورت سانحه یا مدارک همزمان، ارائه مدارک پزشکی مبنی بر درمان ضایعات اعصاب و روان حداکثر تا دو سال پس از حادثه در جبهه یا مناطق عملیاتی.
  4.  در خصوص مجروحیت مناطق غیرعملیاتی و غیرنظامی، از کار افتادگی اعصاب و روان فقط در صورتی احراز می‌گردد که همزمان با مجروحیت جسمی متوسط یا شدید باشد.
    تبصره ـ ستاد کل نیروهای مسلح مکلف است ظرف شش ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه، ضوابط و شاخص‌های تعیین آسیبهای اعصاب و روان و اختلالات شنوایی ناشی از جنگ یا مأموریت‌های رزمی را تهیه و ابلاغ نماید. پس از ابلاغ مذکور تعیین درصد جانبازی در شوراها یا کمیسیونهای پزشکی مربوط مطابق ضوابط یادشده خواهد بود.

ماده 5 ـ شرایط احراز مجروحیت شیمیایی به شرح زیر تعیین می‌شود:

  1. گواهی حضور در مناطق و مکانهای آلوده یا گواهی مجروحیت.
  2. تأیید از طریق روشهای کلینیکی و پاراکلینیکی لازم.

ماده 6 ـ احراز مجدد مجروحیت برای جانبازانی که تا قبل از ابلاغ این آیین‌نامه، مجروحیت و جانبازی آنان محرز گردیده است، نیاز نمی‌باشد، مگر مواردی که حسب تقاضای مراجع قانونی نیاز به بررسی مجدد داشته باشد.

ماده 7 ـ احراز مجروحیت جانبازی کارکنان نیروهای مسلح بر عهده کمیسیونهای مربوط در قوانین و مقررات نیروهای مسلح و احراز مجروحیت جانبازی بسیجیان بر عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و احراز مجروحیت سایر افراد بر عهده بنیاد می‌باشد.

ماده 8 ـ در صورت اختلاف نظر بین بنیاد و نیروهای مسلح در تعیین احراز جانبازی، مراتب در کمیسیون مشترک طبق گردشکار شماره 5173 مورخ  1369/11/11 ستاد کل نیروهای مسلح بررسی و تعیین تکلیف نهایی می‌گردد.

ماده 9 ـ کمیسیون پزشکی تخصصی بنیاد و کمیسیون یا شوراهای پزشکی نیروهای مسلح به عنوان مراجع قانونی مکلفند جانبازان کشوری و لشکری را برابر درخواست آنان حسب مورد بر اساس این آیین‌نامه برای بار اول تعیین درصد نمایند و در مراحل بعد طبق مفاد ماده (6) اقدام خواهد شد.

ماده 10 ـ در صورتی که با اعمال این آیین‌نامه، درصد جانبازی فردی کاهش یابد، درصد قبلی وی به قوت خود باقی خواهد ماند.

ماده 11 ـ ملاک درصد جانبازی توسط شورای پزشکی براساس تعیین درصد از کار افتادگی موضوع جداول پیوست این آیین‌نامه که تأیید شده به مهر پیوست تصویب‌نامه هیئت وزیران است، تعیین می‌شود.

ماده 12 ـ کمیسیون‌ها و یا شوراهای پزشکی بنیاد و نیروهای مسلح می‌توانند براساس نیاز نسبت به تشکیل کمیسیونهای پزشکی مشورتی اقدام نمایند. نظریه این کمیسیون‌ها پس از تأیید در کمیسیون‌ها یا شوراهای عالی ملاک عمل می‌باشد.

ماده 13 ـ به تمام ضایعات در صورت عدم تثبیت و احتمال بهبودی در طول مدت دو سال اولیه بعد از مجروحیت درصد موقت داده می‌شود و بعد از مدت یاد شده در هر حال درصد دائمی به جانباز تعلق می‌گیرد و در مدت مذکور از مزایا و تسهیلات مربوط برخوردار می‌شوند.

ماده 14 ـ در نیروهای مسلح ملاک ارشدیت و اخذ سنوات جانبازی، صرفاً بر اساس درصد دائمی خواهد بود.

ماده 15 ـ خدمات و تسهیلاتی که فقط یک بار در طول عمر به جانبازان تعلق می‌گیرد، صرفاً بر اساس درصد دائمی خواهد بود.

ماده 16 ـ به عوارض جانبی مستقیم و ثانویه ناشی از مجروحیت طبق این آیین‌نامه، درصد از کار افتادگی تعلق می‌گیرد.
ماده 17 ـ در صورت اعتراض فرد نسبت به عدم احراز جانبازی و یا اعتراض جانباز به درصد تعیین شده توسط کمیسیون یا شوراهای پزشکی، حسب مورد طبق قوانین و مقررات مربوط در نیروهای مسلح و بنیاد رسیدگی خواهد شد.

ماده 18 ـ در صورت اعلام نظر یا صدور رأی توسط مراجع قانونی مبنی بر تخلف در سیر مراحل رسیدگی و تعیین احراز یا درصد از کار افتادگی، موضوع در شورای تجدید نظر قابل رسیدگی خواهد بود.

ماده 19 ـ جهت تعیین درصد جانبازی از دو معیار آسیب (Impairment) و ناتوانی (Disability) استفاده می‌شود. کدهایی که با حرف (D) در قسمت تخصصی آیین‌نامه مشخص شده‌اند، مربوط به ناتوانی و کدهایی که با حرف (I) مشخص شده‌اند، مربوط به آسیب می‌باشد.

  • تبصره1 ـ در تعیین درصد جانبازی، اصل بر ایجاد ناتوانی ایجاد شده توسط تروما است و در صورتی که یک تروما باعث ناتوانی نشود به آسیب وارد شده درصد تعلق می‌گیرد. (به طور مثال در صورتی که یک حادثه باعث شکستگی استخوان شده و همراه با کوتاهی اندام و محدودیت حرکات مفاصل شود به کوتاهی اندام و محدودیت حرکات مفاصل درصد تعلق می‌گیرد و شکستگی درصد ندارد ولی اگر شکستگی باعث کوتاهی یا محدودیت حرکات مفاصل نشود به شکستگی بهبود یافته درصد آسیب (I) تعلق می‌گیرد
  • تبصره2ـ برای جلوگیری از همپوشانی ناتوانی‌ها (پیرامید) در تعیین درصد کلیه ضایعات در اندامهای مختلف که باعث یک نوع ناتوانی می‌شوند فقط یک بار محاسبه می‌گردند (به طور مثال مشکلات گفتاری در آسیب مغزی و آسیب گوش و حلق و بینی(.

ماده 20 ـ در صورتی که ناتوانیهای ایجاد شده در جانباز بیش از یک ناحیه از بدن باشد، درصد کلی وی طبق روشهای زیر محاسبه می‌گردد:
الف ـ ناتوانی موجود در اندامهای موازی (به طور مثال هر دو دست و یا هر دو پا) با یکدیگر جمع جبری می‌شوند.
مثال: درصد کلی اندام فوقانی = درصد محاسبه شده دست چپ + درصد محاسبه شده دست راست.
تبصره ـ ناتوانیهای مربوط به کاهش دید در هر دو چشم و کاهش شنوائی در هر دو گوش طبق جداول مربوط محاسبه می‌شود.
ب ـ جمع کلی درصد از کار افتادگی در یک اندام به روش زیر محاسبه می‌گردد و حداکثر تا از دست رفتن کامل کارآئی یک اندام قابل قبول می‌باشد.

ج ـ جمع کلی درصد از کار افتادگی در ارگانهای متعدد به روش زیر محاسبه می‌گردد:
توضیح: (1p) و (2p) و (3p) و… به ترتیب مربوط به درصدهای متعلقه می‌باشد.

…(4P -1) (3P -1) (2P -1) (1P -1)-1] 100=P ) درصد کلی جانباز(

د ـ درصدهای مربوط به آسیب (I) در ارگانهای متعدد بر اساس فرمول تجمیع در یک ارگان (بند ب) محاسبه و سپس درصد نهایی مربوط به آسیب محاسبه می‌گردد. سپس درصد نهایی آسیب با درصدهای مربوط به ناتوانی در اندامهای متعدد بر اساس فرمول تجمیع (بند ج) جمع و درصد نهایی جانبازی محاسبه می‌شود.
تبصره ـ درصدها مضربی از (5) می‌باشند، لذا چنانچه در محاسبه اولیه مضربی از (5) نشود با استفاده از روش گرد کردن تبدیل به مضربی از (5) خواهد شد.
مثال: اگر درصد کلی جانباز سی و سه شش دهم درصد و یا سی و دو و پنج دهم درصد باشد به سی و پنج درصد گرد می‌شود و یا اگر درصد کلی فرد سی و یک و هفت دهم درصد یا سی و دو و چهار دهم درصد باشد به سی درصد گرد می‌گردد.

ماده 21 ـ در مورد آزادگان به ازای سالهای اسارت برای ضایعات غیراختصاصی غیرتروماتیک (اعم از جسمی و روانی) طبق روش زیر درصد جانبازی محاسبه و منظور می‌گردد:
برای سال اول اسارت دوازده درصد و از سال دوم به بعد هر سال چهار درصد یا هر سه ماه یک درصد اضافه می‌گردد.
تبصره1ـ ضایعات جسمی تروماتیک آزادگان در صورتی که مدارک درمانی مستند (همزمان و یا در طول یک سال پس از آزادی از اسارت) داشته باشند با درصد ناشی از سالهای اسارت طبق ضابطه بند « ج» ماده (20) جمع می‌شود.
تبصره2ـ ضایعات جسمی و روانی قبل و بعد از اسارت منطبق بر مصادیق جانبازی براساس ضابطه تجمیع (ماده 20) قابل محاسبه می‌باشد.
تبصره3ـ میزان درصد جانبازی موضوع این ماده در هر حال از حداکثر مبنای تعیین شده در جداول پیوست این آیین‌نامه تجاوز نخواهد کرد.

ماده 22 ـ تشخیص از کار افتادگی کلی جانبازان مشمول حالت اشتغال و سایر مقررات مرتبط به جانبازان مطابق آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوط می‌باشد.
ماده 23 ـ اجرای این آیین‌نامه در نیروهای مسلح منوط به کسب مجوز از فرماندهی معظم کل قوا می‌باشد.
این تصویب‌نامه در تاریخ 7/1/1389 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

2.8/5 - (11 امتیاز)

جهت مشاوره در زمینه تفاوت درصد جانبازی در بنیاد و ناجا

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

دیدگاه ها
  1. مهسا

    سلام وقت بخیر
    من پدرم 38درصد جانباز داخلی سپاه
    اما بنیاد جانبازان 20درصد
    برا کنکور کدومش لحاظ میشه ؟ایامیشه از داخلی استفاده کرد؟

    پاسخ
  2. مجید

    با سلام و ادب هم وطن عزیزم مگر میشود کسی حتی دوماه توی جبهه بوده باشد و ناراحتی اعصاب نگیرد اگر کسی کارت ایثار گرفته یا میگیرد باید پنچ درصد داشته باشد خوده استرس ناراحتی اعصاب میاورد بنده برای بیمه تکمیلی رفتم به بنیاد ایثارگران میگه باید پنچ درصد جانبازی داشته باشید از عزیزانم خواهش میکنم به کسانی که کارت ایثار دارن پنچ درصدو بدن اگر بی ادبی نباشه مهمانی نبوده جنگ بوده سرو صدا بوده و مرگ عزیزان با ت ش

    پاسخ
  3. یدالله پورنصیری

    برادران بنیاد بجای حذف درد دلهای من که نشات از ظلم روا شده به من است بهتر ان خواهد بودکه همانگونه که درزمان جنگ مارا تشویق به حضور در جبه های حق بر علیه باطل می نمودید امروز هم مرهم گذار زخمها و لطمات به یادگار مانده از ان زمان باشید .

    پاسخ
  4. یدالله پورنصیری

    درود بر مردان بی ادعایی که بر حسب وظیفه در زمان دفاع از خاک و ناموس بی هیچ بهانه ای در جبهه ها حضور پیدا کردندو همچون افراد نان به نرخ روز خور به دنبال تاسیس دبیرستان و یاجهت فرارفرزاندانشان از جبهه به دنبال تصویب قانون خرید خدمت نبودند .
    در سال 95 پس از حدود 31 سال که از حضور دوساله ام در جبهه حق علیه باطل می گذشت و در این بین هیچ ادعایی نه به خزانه ونه به ملت نداشتم در مقطعی که پسرم بزرگ شده بود و خواستم برایش معافیت از خدمت بگیرم و صرفا برای ایجاد کوچکترین حق به جهت فرزندم ان هم در دوران خوشی و بالندگی و اقتدار نظامی مملکت به دنبال دریافت ایثارگری سر از پادگان و جبه ها در اوردم که با جمع اوری مدارک دو سال ایثارگری و حضور در جبه ام تاییدو گرفتم پس از ان با توجه به ضایعه ای که به جهت رسته ام( در منطقه که ارپی جی زن بودم) ولطمه ای که به شنواییم وارد شده بود به کمیسیون ارتش هدایت شدم و پس انجام ازمایشات مختلف 15 در صد جانبازی برایم تایید شد و پرونده ام به بنیاد شهید مرکز استان چهارمحال بختیاری به جهت تایید درصد جانبازی ارسال گردید که در کمال ناباوری در جلسه ای که بدون دعوت من برگزار گردید آقایان به این نتیجه رسیدند که بنده استحقاق گرفتن درصد ندارم ،چرا ؟ چون برگه صدمه همزمان را نداشتم ، چرا؟ چون سی و اندی سال پیگیر نشده بودم ، ظاهرا به بعضی آقایان بدهکار هم شده بودم ، بگذریم ، بعد از گله از مسئولان حوضه بنیاد شهید چهارمحال و بختیاری از بابت اینکه بنده خود شهید زنده بودم و الان حدود سی و اندیست که ازنظر شنوایی بغیر از کاهش شنوایی 24 ساعت صداهای ناهنجارو مختلف ارامش من ومتعاقب ان خانواده ام را بهم زده و حداقل مرا به جلسه دعوت می کردیدآقایان قول همکاری در بنیاد شهید تهران را دادند و پرونده مرا به انجا ارسال نمودند که پس از دو سال پشت هم اندازی باکمال تعجب متوجه شدم چندی پیش آغایان بی درد بنیاد طی جلسه ای کوتاه متفقا هماهنگ با بنیاد چهارمحال به نتیجه عدم استحقاق بنده به جانبازی رسیدند البته در سه سال گذشته من بعلت وضعیت بد اقتصادی مملکت در ایران حضور نداشتم و به همین دلیل نتوانستم پیگیر حق مسلم خود و خانواده ام بشوم امااز همینجا به اطلاع کلیه کسانی که خادمان و حقوق بگیران این مملکت و این مردم هستند اطلاع می دهم شما با رد جانبازی بنده در حقیقت اینجانب را دروغگو و فردی فرصت طلب و انگل ملت خطاب نموده و بنوعی ابرو وشان اجتماعی من را ضایع و حقم را پایمال نموده ایدمن این جسارت را از هیچکس ودر هیچ مقامی برنمی تابم و بدانید اینجانب یدالله پورنصیری سرباز وطن به همان اندازه که به میلی به میلی خاک مملکتم تعصب داشتم و مردانه برای حفظش ایستادم و از جان مایه گذاشتم به همان اندازه هم برای گرفتن حقم مصرانه خواهم ایستادو ذره ذره حق و حقوقم را اعاده خواهم نمود ، بزودی خواهم امد ودر انروز افراد نامدیر و بی مسئولیتی که حقوق فردی من و خانواده ام را ضایع و پایمال نمودند و به زیرسوال بردندبایستی پاسخگو باشند .
    سرباز وطن

    پاسخ
  5. علی اصغرصادقی

    سال ۶۱ بعنوان ژاندارم از طرف ژاندرمری خراسان اعزام شدم ۳۰سال مدارکم در بنیاد گم بود ولی سال ۹۴پیدا شد صورت سانحه اصابت ترکش به سرم را تصدیق میکند اکنون به کمیشیون رفتم و ۵درصد فعلا جانبازی دادن ،،تکلیف حقوق مزایا دراین ۳۰سال چه میشود لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  6. محمدرضا بهرامی

    سلام
    سال شصت ترکش در عملیات دهلاویه به سر اثابت که مدارک بستری در بیمارستان سوسنگرد موجود نیست اما اثر باقیست ،
    سال شصت یک از طریق ژاندارمری داوطلبانه رفتم خسرو آباد آبادان ،با جرعت تمام با مدارک بهتر از من در تبحر و تسلط دقیق در زدن هدف مستقیم غیر مستقیم نبود ،فیکس سی و چهار ماه با توپ تیراندازی کردم ،آیا هیچ اثری بر شنوایی و اعصاب نگذاشته است ؟ این بماند
    بدلیل موج شدید انفجار پرده گوش پاره شنوایی مشکل دار شد برابر قانون استخدامی و نظر پزشک باید بازنشسته میشدم که خجالت از عزیزانی که با یک دست ،یا پا داشته ابقا در جبهه بودند ،از سال شصت چهار تا کنون دیگر آرامش نداشتم کابوس دردهای شدید منجر به درگیر شدن کمر ،قلب ،ریه ،اعصاب ووو،البته شانزده درصد فقط از ناحیه گوش جانبازی گرفتم برای ادامه چون اعصاب خجالت می‌کشیدم ،اما اکنون دردها رهایم نمیکند ترا بخدا کمکم کنید ،باتشکر

    پاسخ
  7. فاطمه

    سلام پدر من 26 درصد از سپاه دارد هنوز از طرف بنیاد شهید تایید نشده. آیا بدرد کنکور میخورد؟

    پاسخ
  8. احمدرضا

    سلام روزبخیر.
    پدرم 25 درصد جانبازی از ارتش دارد.این درصد برای معافیت سربازی به کار من میاید؟
    ممنون

    پاسخ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

تمامی حقوق این وبسایت محفوظ بوده و متعلق به مجموعه مشاور گروپ میباشد.

نصب اپ دانش آموزی