چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟

چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم

جهت مشاوره در زمینه چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟ (قسمت 2) و اینکه شما در روز چه میزان توانایی درس خواندن دارید، یا با چند ساعت درس خواندن در روز می توانید به تسلط کامل در هر مبحث برسید، اینکه اصولا زمان لازم برای خواندن و تست زدن هر درس چه تفاوتی با درس های دیگر دارد،و یا اینکه اصلا چند ساعت درس خواندن در سال کنکور در روز منطقی و نتیجه بخش است و چه زمان هایی برای خواندن چه درس هایی بهتر است، سوالاتی است که در این مقاله قصد پاسخ به آن ها را داریم.

واقعیت آن است که قدم نخست برای تنظیم یک برنامه ریزی تحصیلی منطقی و اثر بخش که عمل کردن به آن هم امکان پذیر باشد، در واقع آگاهی از توانایی های شخصی خودتان است. اینکه بدانید با چند ساعت درس خواندن در روز می توانید به نتیجه مطلوبتان برسید و این درس خواندن آیا مفید واقع شده و یا از جایی به بعد صرفا زمان پر کردن بوده است. شما نباید برنامه ریزی تحصیلی که مثلا دوستتان با آن نتیجه گرفته را سرلوحه کار خود قرار دهید و گمان کنید که شما هم دقیقا طبق همین منوال موفق خواهید بود.

شما ممکن است همان درسی که دوستتان در 14 ساعت می خواند را در 9-10 ساعت به خوبی بخوانید و جمع بندی کنید و در مقام مقایسه بعد از آگاهی از ساعت درس خواندن دوستتان دچار کاهش اعتماد به نفس شوید و گمان کنید از درس خواندن عقب مانده اید. و یا برعکس. پس قدم بعدی این است که زمان درس خواندن خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. برخی از دبیران و مشاوران به همه ی دانش آموزان یک کلاس و یا گروه توصیه ی اکید می کنند که مثلا 12-14 ساعت درس خواند در سال کنکور برای موفقیت الزامی است. این الگو الگوی مناسبی نیست، بهتر است مباحثی که باید تا زمانی خاص جمع بندی شوند را مشخص نمایند و بخواهند دانش آموز بسته به تواناییش به این سرفصل ها برسد. گرچه این امر مستلزم آن است که دانش آموز  بتواند برای خودش برنامه ریزی تحصیلی نماید. توانایی برنامه ریزی تحصیلی شخصی. این دقیقا هدف این سری مقالات سایت مشاور گروپ با عنوان چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟، برای همراهانش است.

چگونه برای خودمان برنامه ریزی تحصیلی کنیم

چه دروسی را در چه زمان هایی بخوانیم در ( چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟)

بهتر است دروس تحلیلی مانند ریاضی، فیزیک، شیمی و حتی عربی و به طور کلی دروسی که برایتان کمی سخت تر است را در ساعات اول صبح که ذهنتان آماده تر است و تمرکز بیشتری دارید بخوانید. در واقع این ها دروسی نیستند که بتوانید با تمرکز زیر 80-90 در صد در آن ها به تسلط و درک عمیق مطلب برسید. همچنین تست زنی برای این دروس را هم بهتر است درساعات اولیه روز انجام دهید. اما تست های زمان دار مربوط به هر مطلب را در حالی که به تسلط اولیه خوبی رسیدید می توانید در ساعات دیگر روز مانند بعد از ظهر ها هم بزنید. مهم رسیدن به تسلط بالا در هر درس است. دروسی را که برایتان ساده ترند و به آن ها علاقه مند هستید را می توانید در بعد از ظهر ها و یا زمان هایی که میل کمی برای درس خواندن دارید بگذارید. علاقه ی شما به این دروس و سادگی آن ها انگیزه ای است برای آن که ساعات کم حوصلگی و یا خستگیتان را هم هدر ندید.

چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم؟

 

درس خواند کشویی در ( چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم  ؟)

در این بخش شما را با یک مفهموم حجالب در برنامه ریزی تحصیلی آشنا می کنیم که استفاده از آن در عین سادگی بسیار اثر بخش است. درس خواندن کشویی.

تصور کنید یک کمد شامل 3 قفسه در اختیار دارید. روی هر کدام از کشو ها یک عنوان درج شده است.

کشوی پایین : دروس خوانده شده و مطالب درک شده

کشوی وسط: دروس خلاصه نویسی شده و یا نکته برداری شده

کشوی بالایی: دروس تست زده شده (هم تست مفهومی و هم تست زمان دار) 

در مقاله قبل اشاره کردیم که ما برنامه ریزی تحصیلی کنکوری را بر اساس آمادگی برای آزمون آزمایشی فرضی شما هر دوهفته(یا سه هفته) یک بار انجام می دهیم. اما حتی اگر در آزمون آزمایشی شرکت نمی کنید، می توانید از بودجه بندی این آزمون ها که در سایت های مجموعه های آموزشی برگزار کننده ی کنکور آزمایشی قرار دارد استفاده کنید و با برنامه آنها پیش بروید.

با همین منوال ما قصد داریم دروسی را که می خواهیم تا دوهفته ی آینده در آن ها به تسلط و سطح تست زنی برسیم را بر اساس بودجه بندی آزمون مشخص نماییم. و همه را بر روی کمد سه کشویی مان قرار دهیم. می توانید برای درک بهتر از سه جعبه ی کوچک استفاده کنید و عنوان مباحث و درس ها را داخل هر جعبه بیندازید. اما ذهنی هم کافیست.

پس از تورق و استخراج زمان مورد نیاز و زمان در اختیار، شروع به برنامه ریزی می نماییم.

درس خواندن شما در هر روز باید شامل هر سه بخش درس خواندن (درک مطلب)، خلاصه برداری و تست زنی باشد. اما دقت کنید که تمام این مراحل در یک روز برای یک درس اجرا نمی شود.

شما در روز اول 2 الی 4 درس را برای خواندن و درک مطلب انتخاب می نمایید. سعی کنید زمان دهی منطقی باشد تا حتما به برنامه تان برسید. در پایان روز باید این 2 الی 4 درس را  که خوانده اید در کشوی پایینی(دروس خوانده شده و مطالب درک شده) قرار دهید.

در روز دوم 2 الی 3درس را برای خواندن و درک مطلب انتخاب نمایید. همچنین  شما باید برای دروسی که دیروز خوانده اید، امروز خلاصه برداری نمایید و یا در صورتی که فرصت این کار را ندارید و یا مایل نیستید، نکات مهم و فرمول ها و … را در جزوه و یا کتاب هایلایت نموده و یا در حاشیه ها بنویسید. اما توصیه ی مشاورگروپی ما به شما خلاصه برداری با اصولی است که در مقاله ی خلاصه برداری آموزش دادیم.

حال باید درس های خلاصه برداری شده را در کشوی وسط (دروس خلاصه نویسی شده و یا نکته برداری شده) قرار داده و درس هایی را که امروز خوانده اید را در کشوی پایینی (دروس خوانده شده و مطالب درک شده) قرار دهید. در روز سوم 1 الی 3 درس را برای خواندن و درک مطلب برگزینید و زمانی را برای خلاصه نویسی دروس روز دوم و زمانی رابرای تست زنی برای دروس روز اول قرار دهید. تست ها می توانند در ابتدا مفهومی باشند و در ادامه زماندار. در پایان روز سوم، درس های خونده شده آن روز را در کشوی پایین، درس های روز دوم که خلاصه شده را در کشوی وسط و درس های تست زده شده ی روز اول را در کشوی بالایی (دروس تست زده شده) قرار دهید.

به همین منوال پیش بروید تا درک مطلب و تسلط مفهومی برای همه ی دروس این دو هفته به پایان برسد. حال در چند روز پیش رو تا آزمون، شما دروسی را دارید که خوانده اید، خلاصه برداری نموده اید و تست هایی هم برایشان زده اید. در واقع در روز های آخر فقط باید کشوی بالایی (دروس تست زده شده) حاوی محتوا باشد. اما اگر به هر دلیلی برای درسی یکی از مراحل را انجام ندادید در وقت باقی مانده تان می توانید به آن برسید. آنچه اهمیت دارد این است که شما در روز های باقی مانده تا آزمون آزمایشی تان باید هر روز چندین درس را با استفاده از خلاصه هایتان مروری سریع کرده و تست های زمان دار مربوط به آن را بزنید.

مطمئن باشید اگر با این برنامه به صورت منظم و با انرژی و حس خوب پیش بروید، نتیجه آزمون ها برایتان شگفت انگیز خواهدبود. علاوه بر این، شما اطمینان حاصل می کنید برای مباحثی که آزمونش را داده اید هم خوب درس خوانده اید، هم خلاصه و نکته دارید و هم تست های زیادی زده اید. شگفت انگیز نیست؟

مشاورگروپ برایتان آرزوی موفقیتی تمام نشدنی دارد.

در ادامه پادکست مربوط به درس خواندن کشویی را می توانید بشنوید:

درس خواندن کشویی

برای دسترسی به بخش 1 سری مقالات چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم؟ روی لینک زیر کلیک کنید.

چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟ قسمت 1

چگونه برای خودمان برنامه ریزی تحصیلی کنیم

سوالات متداول چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟

آیا می توانیم در زمان کم تر مثلا یک هفته، با این روش برنامه ریزی را انجام دهیم تا به آزمون آزمایشی برسیم؟

بله قطعا. فقط در این شرایط بهتر است سعی کنید بر روی بخش هایی که نقاط قوت شماست وقت بگذارید و موقتا بخش هایی را که نیاز به زمان بیشتری برای تسلط دارند به بعد از آزمون آزمایشی موکول کنید. می توانید در زمان اضافی دو هفته بعدتان برای این مباحث وقت بگذارید.

چگونه خلاصه برداری کنیم؟

مشاور گروپ در یک مقاله ی اختصاصی به آموزش شیوه ی خلاصه بردای و ذکر نکات مفید برای داشتن یک خلاصه درس خوب اشاره نموده است. می توانید با کلیک بر لینک زیر این مقاله را بخوانید.

خلاصه برداری برای امتحانات و کنکور


از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099071613 (بدون پیش شماره)

5/5 - (2 امتیاز)

جهت مشاوره در زمینه چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

تمامی حقوق این وبسایت محفوظ بوده و متعلق به مجموعه مشاور گروپ میباشد.

ثبت نام کنکور 1403