چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟

برنامه ریزی تحصیلی و مدیریت زمان برای کنکور

جهت مشاوره در زمینه چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟ (قسمت 1) و یا اصلا می توانیم خودمان برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟ یا خیر، سوالی است که خیلی از دانش آموزان و یا دانشجویان که در برهه ی حساس آمادگی برای کنکور کارشناسی و یا کارشناسی ارشد اند با آن رو به رو هستند. باید گفت خوشحال باشید، جواب این سوال مثبت است. اگر شما هم مایلید به توانمندی برای برنامه ریزی تحصیلی درست برای خودتان برسید، در سری مقالات چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟ ، با مشاورگروپ همراه باشید. به شما اطمینان می دهیم در روند این آموزش احساس خوبی به شما دست خواهد داد. زیرا در نهایت سادگی در چند مرحله به شما برنامه ریزی تحصیلی برای خودتان را آموزش خواهیم داد. و البته در هر لحظه همراهتان خواهیم بود تا در صورت برخورد با هر مانع ذهنی و یا سوالی که جواب آن را نمی دانستید  راهنمایی لازم را به سرعت به شما برسانیم. ما در مشاورگروپ همراه شماییم تا مقصد.

چگونه برای خودمان برنامه ریزی تحصیلی کنیم


قبل از شروع باید بگوییم، شما می توانید برای دریافت مشاوره تحصیلی، آموزش برنامه ریزی تحصیلی و یا دریافت برنامه تحصیلی مخصوص خودتان هر روز حتی ایام تعطیل از ساعت 8-24 با شماره های زیر تماس بگیرید.

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099071613 (بدون پیش شماره)

 

بخش1- استخراج زمان در ( چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟ )

استخراج زمان مرحله هیجان انگیزی است. هر انسانی توانایی مشخصی برای ورود اطلاعات به مغز در طول یک روز را دارد. گاه برخی مشاوران برای تمام دانش آموزان یک گروه مثلا روزی 10 یا 12 ساعت درس خواندن در سال کنکور را تجویز می کنند بدون آن که توجه کنند بعضی مثلا بیشتر از 7-8 ساعت در روز نمی توانند درس بخوانند و بیشتر از آن زمانی است که در واقع بازدهی مثبت ندارند. این فرد کسی است که در همان 7-8 ساعت می تواند به اندازه ی 12-10 ساعت بقیه ی افراد مفید درس بخواند. و یا شاید کسی در این گروه باشد که نیاز دارد و می تواند 14-16 ساعت در روز هم درس بخواند و درآن صورت نتیجه مطلوب را می گیرد.

چگونه برای خودمان برنامه ریزی تحصیلی کنیم

همچنین برای هر فرد با توجه به اینکه شرایط زندگی و خانوادگی نوع رفت و آمد ها و درک اطرافیان متفاوت است، انتخاب ساعات مناسب برای درس خواندن در طول روز می تواند متفاوت باشد. پس نمی توان به 10 دانش آموز دستور داد که روز جمعه ساعت 8-11 مبحث مثلثات را بخوانند و خلاصه بردارند. حداقل 4 نفر از این 10 نفر در زمان مشخص شده نخواند توانست به برنامه برسند و شاید این خود باعث ایجاد اضطراب و حس عقب ماندن در آن ها بشود. اگر انتخاب ساعت و میزان زمان مورد نیاز بر عهده خود فرد باشد و تنها خروجی که مشاور دریافت می کند جمع شدن فلان مبحث تا روز فلان باشد تعداد بیشتری از دانش آموزان به نتیجه مطلوب می رسند.

یک کنکوری آگاه باید بتواند برای مقاطع زمانی کوتاه مثل فاصله ی دو آزمون آزمایشی به خوبی برای خودش برنامه ریزی نماید. این امر مستلزم آن است که او مجموع زمان خالصی که تا آزمون بعدی دارد را استخراج نماید. بحث استخراج زمان از اهمیت ویژه ای در برنامه ریزی تحصیلی برخوردار است.

با یک مثال برایتان قضیه را روشن می کنیم.

فرض کنید شما هر دو هفته آزمون آزمایشی دارید. قطعا این آزمون دارای یک بودجه بندی خاص است و شما در هر آزمون باید برای مباحث خاصی  در هر درس آماده شوید. قطعا مرور اولیه دروسی که ظرف دو هفته باید در آن ها به تسلط و توانایی تست زنی برسید برایتان کمی سخت به نظر می رسد. اما امروز می فهمید هیچ جایی برای نگرانی وجود ندارد. چیزی که شما به آن حتیاج دارید، زمان، علاقه، و تلاش همراه این علاقه است. خواهید دید زمان کافی برای مطالعه و به تسلط رسیدن در همه موارد را دارید. شروع می کنیم.

  1. فرض می کنیم شما دانش آموز پیش دانشگاهی و یا دانشجوی سال آخر داشگاه هستید و روزهایی در هفته باید سر کلاس حاضر شوید. مثلا روز های فرد  تا ساعت 4 کلاس دارید. تواناییتان را بسجنید. به این درک از خودتان برسید که در هر روز توانایی چه میزان درس خواندن مفید دارید؟ این مختص شماست.

مثلا روزهای زوج که وقتتان آزاد است شما می توانید 5 ساعت تا پیش از عصر و 5 ساعت بعد از ظهر تا شب درس بخوانید، مجموعا 10 ساعت. اگر آزمونتان جمعه ی دو هفته آینده باشد شما 6 روز زوج در اختیار دارید. یعنی 6 تا 10 ساعت که می شود 60 ساعت زمان فقط در روز های زوج. حال نوبت روز های فرد، یعنی روزهاییست که شما باید در مدرسه و یا دانشگاه حاضر شوید است. برای مثال شما با توجه به توانمندیتان می دانید که برایتان 5 ساعت درس خواندن در این روز ها مقدور است. دقت کنید که این زمان در شما می تواند بیشتر و یا کمتر از این باشد. نگران چیزی نباشید. با احتساب 6 روز فرد تا آزمون شما 30 ساعت دیگر زمان از روز های فرد استخراج نمودید. تا اینجا شد 90 ساعت زمان مفید. یک روز جمعه هم در این میان دارید که فعلا ما همان زمان  10  ساعت را برایش در نظر می گیریم. مجموعا 100 ساعت در 2 هفته زمان دارید. خواهید دید که حتی زمان برای تفریح هم خواهید داشت. فقط باید به برنامه تان متعهد باشید. یک نکته مهم اینکه در استخراج زمان، دست پایین عمل کنید. یعنی بگویید در هر روز حداقل چند ساعت می توانید درس بخوانید. این در ادامه به افزایش اعتماد به نفس و آرامشتان کمک خواهد کرد.

چگونه برای خودمان برنامه ریزی تحصیلی کنیم3

2. حال شما باید زمان مورد نیاز برای دستیابی به تسلط در هر یک از مباحث مورد سوال در آزمون آزمایشی را مشخص کنید. این زمان شامل، خواندن دروس و درک اولیه از مباحث، تمرین و رفع اشکال، خلاصه برداری (بحث مهمی که حتما درباره ی آن مطالب آموزشی در سایت قرار خواهیم داد) و تست زنی بدون زمان و تست زنی زمان دار. نترسید برای تمام این ها وقت دارید. 100 ساعت زمانی کافیست.

قطعا برای درس ادبیات در این آزمون چند بخش مشخص شده است. با یک تورق  باید متوجه شوید که به صورت حدودی چه میزان زمان برای به تسلط رسیدن در این مباحث وقت نیاز دارید. مثلا می فهمید 1 ساعت خواندن تاریخ ادبیات، 1 ساعت مفاهیم ادبی، نیم ساعت خلاصه برداری تاریخ ادبیات و 1 ساعت تست زنی برای یک تسلط کامل برای این مبحث از نظرتان کافیست. پس شد مجموعا 3.5 ساعت برای درس ادبیات.

برای دروسی مانند فیزیک و مباحثی مانند حرکت شناسی که وقت بیشتری برای درک و تمرین می برد، قطعا زمان بیشتری نیاز دارید. برای مثال، 5 ساعت زمان برای خواندن و درک مفاهیم این بخش از حرکت شناسی، به علاوه ی 1 ساعت خلاصه برداری و روزانه 20 دقیقه تست زنی از این مبحث مجموعا  11-10 ساعت زمانتان را برای تسلط کامل بر مبحث حرکت شناسی در این دوهفته می گیرد. 2 ساعت خواندن و خلاصه برداری از مبحث مشخص شده عربی و 1 ساعت تست زنی که مجموعا 3 ساعت می شود. همین طور برای تمام درس ها و مباحث.  دقت کنید بر خلاف مرحله ی قبل در این جا زمان مورد نیاز را دست بالا بدهید. یعنی حداکثر زمان مورد نیازتان را مشخص نمایید. به شما اطمینان می دهیم با این وجود، زمان مورد نیاز شما از زمان استخراج شده که در اختیار دارید کمتر است. و این خیال شما را راحت می کند. برای مثال برای یک دانش آموز رشته ی ریاضی با همین منوال و در نظر گرفتن 3 ساعت زمان برای دین و زندگی، 3 ساعت زبان انگلیسی، 15-14 ساعت برای بخش های مختلف درس ریاضی و 8 ساعت زمان برای درس شیمی، این برنامه ریزی را ادامه می دهیم. می بینید که زمان های داده شده واقعا کافی به نظر می رسد. مجموعا 48 ساعت زمان برای رسیدن به تسلط و حتی تست زنی در هریک از مباحث تعیین شد. شگفت انگیز نیست؟ چیزی حدود نصف زمانی که دارید.

چگونه برای خودمان برنامه ریزی تحصیلی کنیم

همیشه حجم کارها از دور زیاد و ترسناک به نظر می رسد، و شاید زمان کم و ناکافی. اما با یک نگاه ریز و دقیق متوجه خواهید شد که زمان کافی برای انجام همه ی کارهایتان دارید. زمان اضافی که دارید را می توانید برای انعطاف پذیری برنامه تان به کار بگیرید. یعنی اگر در طول خواندن درسی، متوجه شدید این درس به زمان بیشتری نیاز دارد، و یا به هر دلیلی نتوانستید به برنامه تان برسید، می توانید از این زمان اضافی استفاده کنید و بدون دلهره از عقب ماندن از برنامه تان، با امید و آرامش پیش بروید. بقیه ی زمان اضافیتان را می توانید به صورت گرفتن آزمون از خودتان، تمرین تست زنی زمان دار و یا جبران برخی عقب ماندگی ها استفاده کنید. زمانی را نیز می توانید به خودتان جایزه بدهید و به استراحت بیشتر، تفریح و یا انجام کار مورد علاقتان بپردازید و به روحیتان برسید.

کاربر جان برای آگاهی از شرایط ویژه و تخفیف یلدایی پکیج های شگفت انگیز برنامه ریزی تحصیلی مشاور گروپ، کلیک کنید.

سوالات متداول چگونه برای خودمان برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟

چطور می توانیم بیشتر از 10 ساعت در روز درس بخوانیم؟

میزان زمان درس خواندن مفید در هر فرد بستگی به موارد گوناگونی دارد. شرایط روحی، جسمی، فکری و حتی شرایط خانوادگی و مهیا بودن شرایط درس خواندن. اما چیزی که برای موفقیت تضمین کننده است ساعت بالای درس خواندن نیست. بلکه کیفیت بالاست. سعی کنید هر چند ساعتی که در حد توانتان هست با کیفیت و طبق برنامه درس بخوانید.

چطور می توانم یک مشاور شخصی در مشاورگروپ داشته باشم؟

شما با تماس با شماره های زیر در ساعات 8-24 در تمام ایام هفته می توانید از نحوه ی برقراری ارتباط با مشاور شخصی خودتان آگاه شوید. همچنی با تهیه ی پکیج های برنامه ریزی تحصیلی حضوری و غیر حضوری با تخفیف ویژه به مناسبت شب یلدا، مجموعه ای از خدمات مشاوره و برنامه ریزی بسیار ویژه را از مشاور گروپ تا زمان کنکور دریافت نمایید.

آیا می توانیم در زمان کم تر مثلا یک هفته، با این روش برنامه ریزی را انجام دهیم تا به آزمون آزمایشی برسیم؟

بله قطعا. فقط در این شرایط بهتر است سعی کنید بر روی بخش هایی که نقاط قوت شماست وقت بگذارید و موقتا بخش هایی را که نیاز به زمان بیشتری برای تسلط دارند به بعد از آزمون آزمایشی موکول کنید. می توانید در زمان اضافی دو هفته بعدتان برای این مباحث وقت بگذارید.

در مقاله های بعدی نحوه ی پخش زمان ها و اینکه چطور زمان لازم را در زمانی که داریم قرار دهیم و چگونه زمان های انعطاف پذیری را مشخص کنیم، را برایتان توضیح خواهیم داد. برای خواندن بخش بعدی این مقاله با عنوان چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟ – قسمت 2 کلیک کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

جهت مشاوره در زمینه چگونه برنامه ریزی تحصیلی کنیم ؟

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

تمامی حقوق این وبسایت محفوظ بوده و متعلق به مجموعه مشاور گروپ میباشد.

ثبت نام کنکور 1403