چگونه بعد از شکست در کنکور موفق شوم

چگونه بعد از شکست در کنکور موفق شوم

جهت مشاوره در زمینه چگونه بعد از شکست در کنکور موفق شوم

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

چگونه بعد از شکست در کنکور موفق شوم، شاید سوال اکثر کنکوری های امسال باشد که از نتیجه کنکور خود راضی نیستند؛ گاه آنها بدون آنکه نتایج کنکور سراسری 99 را هم دریافت کنند، می دانند که به نوعی باید شکست در کنکور 99 را قبولی کنند و بعد از گذراندن دوره التیام و پیدا کردن نقاط ضعف و دلایلی که به این شکست منجر شده، خود را برای «موفقیت در کنکور 1400» آماده کنند. ما نمی خواهیم در این مقاله به شما بگوییم که پایان شب سیه سپید است و یا هر شکست مقدمه ی پیروزیست. این ها را همه می دانیم و درست هستند.

قطعا شکستی مقدمه ی پیروزی است که از آن چیزهایی یاد بگیریم و در مسیر جدیدمان  استفاده کنیم وگرنه شکست، پشت شکست طبیعی خواهد بود. همچنین این شکست به ما یادآوری می کند که  ترس از قبول نشدن و غول فرض کردن کنکور را کنار بگذاریم، چرا که انتهایش را دیده ایم. انتهای قبول نشدن و شکست در کنکور ،درست اینجایی هست که ایستادید. یعنی امید و تلاشی دوباره و استفاده از تجربه های قبلی تان. همیییییییین. نه پایان عمر و پایان دنیا و از بین رفتن همه ی امید آینده و …

در این مقاله، مشاورگروپ به شما می گوید که چطور خیلی دوستانه خودتان و این تجربه ی به ظاهر تلخ گذرا را التیام دهید، دلایل عدم موفقیت موقتی تان را بشناسید و در نهایت از شکست در کنکور امسال و تجربه تان، تا آنجا که می توانید برای موفقیت در کنکور 1400 استفاده کنید.

شکست در کنکور

افزایش روحیه پس از شکست در کنکور

افزایش روحیه پس از شکست در کنکور اولین وظیفه شما قبل از شروع به درس خواندن برای کنکور سال جدید، و درواقع اولین چیزیست که برای ادامه این مسیر به آن احتیاج دارید. شما باید بتوانید ابتدا به نقطه صفر مرزی شروع برای درس خواندن سال کنکور برسید. یعنی همان نقطه ای که پر از امید و آرزو بودید. کتاب تست هایتان را دوست داشتید و کاغذهای رنگی برای نوشتن خلاصه و فرمول ها به در و دیوار اتاقتان می چسبانید. همان روزهایی که از نشتن پشت میز تحریرتان ذوق داشتید. یادتان هست؟

مراحل خودسازی و افزایش روحیه برای موفقیت در کنکور 1400

مراحل خودسازی و افزایش روحیه برای موفقیت در کنکور 1400 در واقع همان قدم هایی است که پیش از شروع به درس خواندن برای کنکور و از سر گرفتن کارتان باید انجام دهید. گام هایی که شما را آرام، جسور و با انگیزه می سازد. پس مشاورگروپ را همراهی کنید تا باهم به نقطه صفر مرزی مان نزدیک شویم.

1- خود را ببخشید

بله! خود را بخشید. شما یا شرایط بیرونی مطلوبی برای درس خواندن نداشته اید، و یا شرایط شرایط روحی و درونی. حتی اگر این شکست در کنکور شما در نتیجه ی ضعف در اراده باشد و یا تنبلی، شما استحقاق بخشش را دارید؛ و البته ما برای شما راهکارهایی برای تقویت اراده و انگیزه در درس خواندن نیز داریم که در مقالاتی مثل اهرم رنج و لذت در درس خواندن و راه های طلایی قبولی در کنکور و… می توانید از آن ها استفاده کنید و از نتیجه شگفت زده شوید.

اگر هم که عامل شکست در کنکور شما عاملی بیرونی مثل نداشتن برنامه ریزی درسی مناسب، جزوه و کتاب خوب، شرایط محیطی نا مناسب و … هست، شما این بار خیلی بهتر می دانید که در انتخاب هایتان کجا اشتباه کرده اید و چطور می توانید عوامل یاری دهنده خود را تقویت کنید. داشتن مشاوره تحصیلی خوب در سال کنکور نیز می تواند به شما کمک زیادی کند. 

می بینید؟ دلیلی برای عصبانیت و ناراحتی از خودتان وجود ندارید. شما مستحق آرامش و عشق هستید.

2- خود را شاد کنید

خود را شاد کنید، به گردش بروید (با رعایت پروتکل ها)، فیلم های خوب شاد و با انگیزه ببنید (این را ذکر می کنم تا انتخابتان برای فیلم دیدن کانجرینگ و جن جن گیر یا فیلم های ناامید کننده که بدون شکست در کنکور هم شما را به سمت یک هاراگیری سوزناک سوق میدهد، نباشد :))، کتاب، موسیقی و هر آنچه حال شما را بهتر می کند را امتحان کنید. جسم و روحتان را تغذیه کنید سپس برای راه جدیدتان آماده شوید. در ضمن، استراحت، شادی، کتاب و … را در سال کنکور به طور کلی حذف نکنید.

شکست در کنکور

3- دوستان مثبت بله، دوستان منفی خیر!

خواهشا همین یک سال هم که شده دور دوستانی که مدام از سیاهی آینده و نبودن هیچ چیز در آر مسیر حرف میزنند و امیدبخش ترین کتابی که می خوانند مسخ کافکاست، خط بکشید. همچنین دوستانی که روزی 25 ساعت درس می خوانند و بعد از موفقیت در آزمون های آزمایشی به شما می گویند که تنها به یه نیم ساعت درس خواندن در تاکسی به این مدارج عالیه رسیده اند. اینها ترمز هایی هستند که شما را قبل از شرکت در کنکور به سمت شکست در کنکور و ناامیدی سوق می دهند.

4- امید بله، حسرت خیر!

حسرت را کنار بگذارید. اینکه اگر قبول شده بودن الان بمی رفتم برای دانشگاه مانتو جدید و جامدادی م یخوریدم. یا ای وای که یکسال عقب افتادم و … حسرت گذشته تلاش امروز و امید آینده را از تو می گیرد. اینکه می گویند نا امیدی از شیطان است دقیقا درست است. انسان هر گناهی که کرده باشد و یا در هر قعری که باشد، می تواند با امید نجات یابد. اما انسان ناامید چطور؟ به خودتان امید داشته باشید. به خدایی که هیچ تلاشی را بی جواب نمی گذارد و در بهتریییین زمان ممکن پاسخ می دهد امید داشته باشید. امیییییید داشته باشید تا برنده بازی شوید. هنوز سنی ندارید و این یکسال در طول عمرتان ناپدید می شود.

6- با در نظر گرفتن تمام مراحل بالا دلایل احتمالی و قطعی شکست سال بعدتان را پیدا کنید

شاید چند روزی طول بکشد تا شما بتوانید از لحاظ روحی شارژ شوید و مراحل بالا را طی کنید. در این شایط شما اگر به خوبی به خودتان و روح و جسمتان رسیده باشید و از شر احساسات منفی خلاص شده باشید، می توانید انگیزه ای قویتر از روز اولتان را در خود بیابید. حالا باید دلایل احتمالی و یا قطعی شکست در کنکور تان را بررسی کنید و قابل اصلاح ها را خودتان اصاح کنید، آگاهی های لازم را کسب کنید و برای آنهایی که بهرای رفعشان به کمک احتیاج دارید، از مشاوری خبره کمک بگیرید. در ادامه به چند عاملی که احتمالا دلایل شکست در کنکور شما نیز درمیان آن ها باشد را بررسی می کنیم.

دلایل شکست در کنکور

دلایل شکست در کنکور همان عواملی است که باعث عدم موفقیت شما در کنکور شده است. برخی عمومی و رایج بوده و برخی فردی. ما دلایل رایج را برای شما بیان می کنیم و البته به راه غلبه بر این دلایل نیز اشاره خواهیم کرد. گاه شما تنها با کش این دلیل و رویاریی با آن براحتی می توانید آن را حذف کنید.

1- نداشتن برنامه ریزی درسی کاربردی و خوب

حالا حتما خوب می دانید که داشتن یک برنامه ریزی خوب چقدر می تواند رد موفقیتتان در کنکور یاری بخش باشد. برنامه ریزی خوب است که در عین اینکه همه مباحث را دربر بگیرد و خواندن مفهومی، خلاصه برداری، تست زنی تمرینی و زمان دار و … را نیز به صورت منطقی در خود بگنجاند، کاربرید هم باشد. ممکن است برنامه ای در نگاه اول خیلی جامع و کامل به نظر بیاید اما در عمل شما نتوانید آن را عملی کنید و دچار ناامیدی شوید.

چه بسا تنها دلیل عدم موفقیتتان هم همین باشد. چرا که نرسیدن به برنامه هم شما را عقب می اندازد، هم حس شکست خوردگی به شما می دهد و هم به شما این را که بی اراده هستید القا می کند. یعنی یک عامل چند عامل دیگر را هم با خود دارد و باعث شکست در کنکور شما می شود.

برنامه ریزی درسی باید مختص شما باشد و بر اساس شما و ویژگی ها، استعداد ها، زمانی که می توانید درس بخوانید و … باشد. شما می توانید در مقالات آموزش برنامه ریزی درسی 1 و آموزش برنامه ریزی درسی 2 روشی خوب برای برنامه ریزی درسی برای شخص خودتان بیاموزید و ان را به کار بگیرید. همچنین می توانید از مشاوران مشاور گروپ که اصلا کارشان همین است که بهترین برنامه ریزی درسی را برای شخص شما طراحی کنند کمک بگیرید. این کار نه خیلی سخت است و نه هزینه بر.

2- نداشتن انگیزه کافی

خیلی احتمال دارد که شما انگیزه کافی برای درس خواندن و قبولی در کنکور را نداشته اید. مثلا کسی یا کسانی شما را از بعد  از قبولی در کنکور نا امید کرده اند و یا به خاطر ارتباط خوبی که نتوانستید در مدرسه با دبیران و دوستانتان داشته باشید کمی سرد و بی انگیزه شدید؛ و یا اصلا در موقعیت روحی بوده اید که نسبت به هرچیز بی انگیزه بوده اید و موفقیت و یا شکست در کنکور برایتان بی اهمیت بوده است. حالا زمانش است که خوب فکر کنید. انگیزه های خود را برای درس خواند و قبولی در کنکور بشمارید.

حتما و حتما روی کاغذی اهداف خود را مشخص کنید و ببینید که برای چه چیزی می خواهید رقابت کنید. حتما دلایل زیادی پیدا خواهید کرد و هربار با خواندن آن ها انگیزه می گیرید. همچنین می توانید خواندن این کاغذ را شب ها قبل از خواب و صبح ها دقیقا بعد از بیداری که مغزتان در حالت آلفا قرار دارد بخوانید تا بعد از مدت کوتاهی این دلایل به ضمیر ناخودآگاه تان رسوخ کند و خود به خود با انگیزه تر می شوید.

شکست در کنکور

3- ترس از کنکور و جلسه امتحان

ترس از کنکور و جلسه امتحان ترسی است که در همه وجود دارد، کم یا زیاد. به طور کلی استرس و ترس اگر تا یک حد کمی باشد می تواند به فعال شدن هوش هیجانی شما کمک کند و حتما پیش آمده جوابی را که سر جلسه امتحان به آن رسیده اید را قبلا اصلا در ذهن نداشته اید و یا بعدا اگر بخواهید تحلیل کنید ،خواهید توانست. درست به این دلیل. اما اگر ترس از جلسه کنکور از حد معمول زیادتر باشد می تواند کار شما را مختل کند. شما می توانید این ترس را با شرکت مداوم در جلسات کنکور آزمایشی، نفس عمیق، مدیتیشن در صبح آزمون ها، خواندن دعا و … کاهش دهید.

4- ترس از شکست

ترس از شکست نیز در همه وجود دارد. اصولا همه چیز در ذهن ما بر اساس سوالاتی رقم می خورد. سوالاتی مثل:

  1. اگه قبول نشم چی؟
  2. اگه قبول نشم جواب فامیلو چی بدم؟
  3. اگه بچه فامیلمون رتبه اش از من بهتر بشه چی؟
  4. اگه حالم سر جلسه بد بشه چی؟
  5. و…

پیشنهاد مشاورگروپی ما به شما این است: هر زمان ترس از شکست در کنکور در شما به وجود آمد، سوالی که باعث این ترس شده را پیدا کنید و درست سوال مخالفش را بپرسید. به شکل زیر:

سوالات منفی که باعث ترس شما شده سوالات جایگزین که با تکرار رگباریشان درجا حالتان خوب می شود
اگه قبول نشم چی؟

 

اگه با رتبه خیلی خوب قبول بشم چی؟

اگه رتبه ام بترکونه چی؟

اگه رتبه ام عااالی بشه چی؟

 

اگه قبول نشم جواب فامیلو چی بدم؟

 

اگه بهترین نتیجه رو بگیرم چی؟

اگه خیلی کیف کنم پیش همه چی؟

اگه نتیجه ام همه رو متعجب کنه چی؟

اگه بچه فامیلمون رتبه اش از من بهتر بشه چی؟

 

اگه رتبه من از همه تاریخ فامیلمون بهتر بشه چی؟

اصلا موفقیت آینده چه ربطی به چهارتا رتبه بالا یا پایین داره؟

اگه بچه فامیلمون بیاد رمز موفقیتو از من بپرسه چی؟

اگه حالم سر جلسه بد بشه چی؟

 

اگه کنکور روز من باشه چه؟

اگه روز کنکور خیلی با انرژی و سرحال باشم چی؟

اگه کنکورمو از آزمون آزمایشی هام هم بهتر بدم چی؟

سوال سمی را پیدا کنید. به جایش سوالات خوبی که درست مخالف آن است و به شما حس بهتری می دهد را جاگزین کنید و رگباری ظرف 2-3 دقیقه از خودتان بپرسید. خواهیددید با چند تکرا حالتان چقدر بهتر می شود و ترس ها به طرز معجزه آسایی ناپدید می شوند. امتحان کنید!

5- غرق شدن در کلاس کنکور و کتاب تست های گوناگون
اگر تمام طول روز و هفته تان را در کلاس درس و کنکور، کلاس آنلاین، مسیر رفتن به کلاس و … صرف کرده اید و به اندوختن انواع کتاب های درس و تستی که تنها چند صفحه شان را خوانده اید پرداخته اید، می توان گفت این یکی از اصلی ترین عوامل شکست در کنکور شما بوده است.

شما باید کلاس و استادی را که ارجحیت دارد را انتخاب کنید، بهترین کتاب پیشنهادی استاد و معلمتان را برگزینید و بارها و بارها  جزوات همان معلم و همان کتاب های تست را بخوانید و بخوانید و بخوانید. این به فهمیدن بهتر و عمیق تر دروس و همچنین رسیدن به تسلط بالا و تمرکز خوب بیشتر کمک می کند. هرچه جمع و جورتر بهتر.

6- عدم تناسب رشته تحصیلی با استعداد ها و روحیات

سال گذشته فرصت خوبی بود تا بفهمید آیا وقعا به رشته و گروه آموزشی که در آن درس می خوانید علاقه مند هستید یا خیر. روانشناسی شکست در کنکور می گوید، اگر واقعا می بینید که علاقه و استعدادی در این زمینه ندارید، این خدمت را به خودتان بکنید و از همین ابتدای مسیر درسی و شغلیتان رشته مورد علاقه تان را انتخاب کنید. شاید بتوان گفت این شکست در کنکور برای شما از بزرگترین لطف ها بوده. چرا که شما را از تلف کردن زمانتان در سالهای بعد در رشته ایکه دوستش ندارید و یا استعدادش را ندارید باز داشته است.

سوالات متداول

چطور می توانم بر ترس شکست در کنکور غلبه کنم؟

در این مقاله به شما آموزش دادیم که چطور با سوالات رگباری می توانید بر ترس هایتان غلبه کنید.

چطور می توانم یک مشاور کنکور خوب داشته باشم که برای من برنامه ریزی درسی انجام دهد؟

شما می توانید با مشاوران با سابقه ی مشاورگروپ که همه ی هدفشان موفقیت شماست همراه شوید و علوه بر اینکه برنامه ریزی درسی مختص خودتان برایتان طراحی شود، از شما پشتیبانی کامل در سال کنکور نیز صورت پذیرد. شما می توانید با خرید بسته های مشاوره تحصیلی و یا تماس با ما به مشاور دلخواه و خبره خودتان متصل شوید و با هزینه ای قابل مقایسه با هیچ مشاور حرفه ای نیست.

عوامل شکست در کنکور چیست؟

نداشتن برنامه ریزی و مشاوره خوب، ترس از شکست، ترس از جلسه آزمون و سایر عواملی که به تفصیل در مقاله شرح داده شده است.

3.8/5 - (5 امتیاز)

جهت مشاوره در زمینه چگونه بعد از شکست در کنکور موفق شوم

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

دیدگاه ها
  1. ??

    ممنون بابت مطالب عالی
    من الان که این مطالب خوندم حالم خیلی بهتر شد
    وبه امید آینده پیش می رم که میدونم آینده از امروز بهتر
    به امید خدا

    پاسخ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

تمامی حقوق این وبسایت محفوظ بوده و متعلق به مجموعه مشاور گروپ میباشد.

ثبت نام تیزهوشان 1403
نصب اپ دانش آموزی