جهت مشاوره در زمینه علوم تغذیه یا مامایی ؟ بازار کدامیک در حال حاضر بهتر است ؟
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
علوم تغذیه یا مامایی ؟ رشته علوم تغذیه در کنکور سراسری در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد. امکان ادامه تحصیل در رشته تغذیه تا مقطع دکترا در دانشگاه های کشور وجود دارد. یعنی فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی علوم تغذیه می توانند با شرکت در آزمون های مرتبط وارد مقاطع ارشد و دکترا شوند.
سر فصل ها
کارشناس تغذیه چه کار می کند؟
یک کارشناس تغذیه بسته به اینکه در چه محلی کار می کند به نوعی با وظایف زیر در ارتباط است :
ارائه توضیحات کافی در مورد مسائل مربوط به تغذیه و رژیم درمانی به مراجعان
شناسایی و ارزیابی نیازهای مراجعان (برای بیماران، توصیه های پزشک معالج به متخصص تغذیه بسیار کمک می کند)
تهیه و ارائه برنامه های غذایی مناسب به مراجعان
ارزیابی اثرات برنامه های غذایی و تغییر آنها در صورت لزوم
صحبت کردن و انگیزه دادن به مراجعان برای دنبال کردن برنامه های غذایی خود
تشخیص مشکلات تغذیه ای موجود در جامعه
تهیه برنامه های اجرایی برای رفع مشکلات تغذیه در جامعه
ارائه برنامه و دستورالعمل برای افزایش ارزش غذایی مواد خوراکی
آگاهی از جدیدترین اطلاعات و آخرین تحقیقات مرتبط و مشارکت در انجام آنها
کارشناس تغذیه کجا کار می کند ؟ ویژگی محل کار کارشناس تغذیه چیست؟
کارشناس تغذیه در محل هایی مانند کارخانجات صنایع غذایی، بیمارستانها ، درمانگاهها و شرکتهای مختلف مشغول به کار می شود. همچنین می تواند دفتر مشاوره داشته باشد و به مراجعان مشاوره تغذیه بدهد. گروهی از کارشناس تغذیه نیز در محل هایی مانند کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار می شوند و از دانش تغذیه خود در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می کند.
در حال حاضر، آن گروه از فارغالتحصیلانی که دفاتر مشاوره دارند، کار پیشگیری و ارتقای سلامت جامعه را انجام میدهند و میتوانند به تمام گروههای سنی و جنسی از جمله خانمهای باردار، کودکان و سالمندان، مشاوره و توصیه تغذیهای برای داشتن الگوی غذایی سالم و بهرهمندی از زندگی سلامت بدهند؛ یعنی فارغ التحصیلان از مقطع کارشناسی تا دکترا میتوانند مشاورههای تغذیهای لازم و مناسب را به مراجعان خود بدهند. از طرف دیگر، این افراد میتوانند به بیماران مختلف مانند بیماران قلبی، دیابتی، گوارشی، افراد چاق یا لاغر و… که مشکلات تغذیهای دارند هم مشاوره تغذیهای بدهند تا کمبودهای احتمالی ریزمغذّیها در بدن این بیماران برای کنترل بهتر بیماری آنها جبران شود.
ماما باید مهارتهای ارتباطی خوب، اعتماد به نفس و آرامش (در شرایط پر استرس) داشته و بتواند اعتماد بیماران را جلب کند. او باید فرد مسئولی بوده و با عشق و علاقه و صبر زیاد به مراجعان و بیماران خود رسیدگی کند. ماما باید با بیمار به خوبی ارتباط نزدیک برقرار کرده و در شرایط سخت مانند زایمان به او آرامش دهد.
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل مامایی
علاقه مندان برای ورود به این شغل باید در رشته مامایی تحصیل کنند.
البته فقط خانم ها می توانند وارد این رشته شوند. در ایران مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مامایی و مشاوره در مامایی وجود دارد. فارغ التحصیلان دوره ارشد می توانند در رشته بهداشت باروری ( رشته ای بسیار نزدیک به مامایی) در سطح دکتری ادامه تحصیل دهند.
بازارکار و وضعیت استخدام ماما و درآمد او در ایران
متأسفانه سالهاست که آمار و اطلاعات شفاف و دقیقی در خصوص جزئیات مشاغل و استخدام ماما و دیگر مشاغل در ایران منتشر نمی شود و دستگاههای مسؤول نیز غالباً نسبت به ارایه آمار مورد نیاز به ویژه آن دسته از اطلاعاتی که در زمینه مشاوره شغلی و هدایت تحصیلی مفیدند، واکنش درخور توجهی نشان نمی دهند.
از این رو تیم کارشناسی مسیر ایرانی با هدف رفع نیاز علاقه مندان، اقدام به تدوین اطلاعات از مراجع مختلف نموده و با بررسی اطلاعات، حذف موارد نامعتبر و افزودن تحلیل های ممکن، اقدام به تهیه راهنمای شغل ماما کرده است.
اکنون نسخه اولیه راهنمای اطلاعات شغلی بازار کار ایران برای شغل ماما در دسترس شماست. امیدواریم با دریافت نظرات اساتید و صاحبنظران ارجمند و رفع نواقص موجود، بتوانیم روز به روز بر کیفیت و کمیت این اطلاعات بیفزاییم و به سهم خود یاریگر دوستان و همراهان عزیز باشیم.
دریافت مشاوره خصوصی با شرایط ویژه برای ثبت نام فقط با شماره زیر تماس بگیرید …
خدمات تخصصی مشاور گروپ
مشاوره کنکور تلفنی (مشاوره کنکور سراسری)
مشاوره معرفی رشته های دانشگاهی
مشاوره پذیرش دانشگاه بدون کنکور
جهت مشاوره در زمینه علوم تغذیه یا مامایی ؟ بازار کدامیک در حال حاضر بهتر است ؟
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
دلم نمیخاد بخام قسم بخورم واسه یه موضوع اینجوری ولی خدا شاهده از وقتیکه فارغ التحصیل شدم تا الان بیکارم و همیشه میگم کاش میرفتم پرستاری و ۴ سال یطرف و دوسالم طرحم شد ۶ سال با درس فاصله گرفتم و عمرم رو تلف کردم.
چرا نمیری دنبال مطب؟
والا تغذیه به درد نمیخوره اول و اخرش بیکاری!
دقیقا دقیقا مطب آزاد بذاری آخه با این همه نرم افزار و دوره های جهاد دانشگاهی و …… همه که دیگه بلدن رژیم بنویسن و دستگاهشم میخرن زیر نظر یه پزشک کار میکنن کی بییاد پیشمون
سلام من علوم تغذیه خوندم 6 ساله بیکارم….به دردنمیخوره راستش بیخود بچه ها رو با هزار امید نیارین این رشته ها به نظرم حداقل مامایی در هر قسمتی میتونه کار کنه و نسخه بنویسه اما ما چی؟! الکی رتبه رتبه نکنین والا به دردنمیخور نیاین!
کاملا با شما موافقم ،رشته های پرستاری ،مامایی همیشه ظرفیتی واسه ی پذیرش تو استخدامیا دارن ولی علوم تغذیه رو نگاه کن اصلا تو استخدامیا هر بار میزنن چک میکنم ندیدم بگن تغذیه میخان
سلام من علوم تغذیه خوندم 6 ساله بیکارم….به دردنمیخوره راستش بیخود بچه ها رو با هزار امید نیارین این رشته ها به نظرم حداقل مامایی در هر قسمتی میتونه کار کنه و نسخهبنویسه اما ما چی؟! الکی رتبه رتبه نکنین والا به دردنمیخور نیاین!