جهت مشاوره در زمینه سایت ثبت نام طرح شهاب
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
آموزش و پرورش به منظور شناسایی دانشآموزان با استعداد و برتر، طرح شهاب را برای دانشآموزان مقطع دبستان به اجرا درآورده است. معلمان و مدیران مدارس میتوانند با ورود به سایت ثبت نام شهاب که همان سایت سیدا است، اسامی دانش آموزان بااستعداد و تیزهوش را به صورت آنلاین در این سامانه ثبت کنند. در این مقاله توضیحات کامل و جامعی در رابطه با سایت طرح شهاب و نحوه ثبت نام در این سامانه بیان شده است.
طرح شهاب چیست؟
بنیاد ملی نخبگان به همراه وزارت آموزش و پرورش، در حال اجرای برنامه “شهاب” (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر) در تمام استانهای کشور است. هدف اصلی این برنامه، شناسایی دانشآموزان با استعداد و برتر کشور و هدایت آنها به سوی تحصیل با کیفیت، آموزش مهارتهای خاص و پرورش استعدادهای استثنایی آنها است. این برنامه به عنوان مهمترین برنامه شناسایی استعدادهای برتر در حوزه آموزش عمومی و اولین همکاری گسترده میان بنیاد ملی و وزارت آموزش و پرورش کشور، از سال تحصیلی ۹۳-۹۴ آغاز به کار کرده و در تمام استانهای ایران پیادهسازی شده است.
طرح شهاب به منظور جایگزینی آزمونهای نمونه دولتی و تیزهوشان اجرا شده است تا استرس دانشآموزان را کاهش دهد و شرایط برابرتری را برای تمام دانشآموزان فراهم کند. در طرح شهاب، دانشآموزان با استعداد در مقاطع تحصیلی مختلف مورد ارزیابی و شناسایی قرار میگیرند و این ارزیابی توسط معلمان در طول سال تحصیلی انجام میشود. این رویکرد به معلمان این امکان را میدهد که به صورت مداوم توانمندیها و مهارتهای دانشآموزان را مشاهده و ارزیابی کنند.
اجرای این طرح نیاز به جداسازی دانشآموزان ندارد و آنها را در مدارس عادی تحت نظر معلمان خود مورد ارزیابی قرار میگیرند.
به طور خلاصه، طرح شهاب جایگزین آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان پایه ششم به هفتم است. ثبت نام دانشآموزان برتر در این طرح توسط معلمان و مدیران مدارس، از طریق مراجعه به سایت طرح شهاب که همان سامانه ثبت نمرات سیدا است صورت میگیرد.
مزایای طرح شهاب
از مهمترین ویژگیهای این برنامه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حذف آزمونهای ورودی فشرده: طرح شهاب به دانشآموزان این امکان را میدهد که بدون نیاز به شرکت در آزمون ورودی، به مدارس برتر نمونه دولتی و تیزهوشان وارد شوند. این اقدام باعث کاهش استرس و فشار ناشی از رقابتهای فشرده میشود.
- شناسایی و توسعه استعدادها: طرح شهاب اهمیت بیشتری به شناسایی توانمندیها و استعدادهای دانشآموزان میدهد و سعی در توسعه آنها دارد. این برنامه به دانشآموزان این امکان را میدهد تا استعدادهای خود را بهتر شناسایی کنند و در زمینههای مختلف توانمندتر شوند.
- فرصتهای برابر برای رشد: طرح شهاب فرصتهای برابری را برای دانشآموزان ایجاد میکند تا در محیط آموزشی عادی به رشد و توسعه استعدادهای خود بپردازند.
- ارزیابی مداوم دانشآموزان توسط معلمان: در این طرح، معلمان به صورت مداوم عملکرد دانشآموزان را ارزیابی کرده و توانمندیها و مهارتهای آنها را شناسایی میکنند. این رویکرد باعث میشود که نتایج استعدادسنجی دقیقتر از آزمونهای ورودی باشد.
- کاهش هزینهها: دانشآموزان در طرح شهاب نیازی به پرداخت هزینههای مرتبط با شرکت در آزمونهای ورودی ندارند، که این میتواند برای خانوادهها و اولیاء دانشآموزان مزیت زیادی داشته باشد.
- توسعه آموزشی: طرح شهاب به معلمان این امکان را میدهد که به توسعه و بهبود فرایند آموزش بپردازند و نقش مهمی در توسعه توانمندیهای دانشآموزان داشته باشند.
نشانی سایت طرح شهاب
ثبت نام در طرح شهاب توسط معلمان یا مدیران مدارس انجام میشود و امکان ثبت نام توسط دانش آموزان یا اولیای آنها وجود نخواهد داشت. معلمان و مدیران مدارس برای ثبت نام در طرح شهاب باید به سایت سیدا مراجعه کنند. در واقع، ثبت نام در این طرح از طریق سایت ثبت نمرات سیدا انجام میشود.
ورود به سایت سیدا و ثبت نام طرح شهاب
کاربران برای ورود به سیدا باید به نام کاربری و رمزعبور دسترسی داشته باشند.
نحوه ثبت نام در سایت طرح شهاب
لازم به ذکر است که در سال گذشته ثبت نام در طرح شهاب از طریق سایت همگام صورت میگرفت اما در سال جاری کلیه مراحل ثبت نام از طریق سامانه سیدا انجام میشود.
برای شرکت در طرح شهاب، لازم است تمام ویژگیهای شخصیتی و تحصیلی دانشآموزان به دقت ارزیابی شوند و سپس مراحل ثبت نام انجام شود. تشخیص اینکه دانشآموزان دارای چه ویژگیها و مشخصاتی هستند توسط معلم ارزیاب انجام میشود.
معلمان ارزیاب، از یک فرم به نام فرم طرح شهاب استفاده میکنند که سوالات آن به سوالات آزمون رغبت و توانایی شباهت زیادی دارد. در این فرم، اعدادی از 1 تا 4 برای توصیف رفتار دانشآموزان وجود دارد. به عنوان مثال، عدد 1 به معنای این است که یک رفتار هرگز در دانشآموز دیده نشده است، و عدد 4 به معنای این است که مفهوم جمله کاملا با رفتار ویژگیهای دانشآموز، هماهنگ است.
معلمان باید قبل از ثبت پاسخهای خود، مفهوم و معنای هر یک از جملات را به خوبی درک کرده و سپس پاسخهای نهایی خود را ثبت کنند.
توجه داشته باشید که مدیر، مسئول تعیین معلمان مجری طرح شهاب در مدرسه است، مدیر باید از قسمت مربوطه اقدام به ثبت معلمان کند. سپس، معلمان میبایست مجوز ورود به سامانه شهاب و ویرایش نمرات ارزیابی دانشآموزان را دریافت کنند. به منظور دریافت این مجوزها، مدیر باید اقدامات مربوطه را از طریق سایت سیدا انجام دهد. اگر تعداد دانشآموزان مشخص شده در لیست معلم وجود داشته باشد، این بدان معنی است که مجوز صادر شده است در غیراینصورت مدیر باید برای صدور این مجوزها اقدام کند.
جمعبندی
«طرح شهاب» یا «شناسایی و هدایت استعدادهای برتر» یک برنامه آموزشی است که توسط بنیاد ملی نخبگان و وزارت آموزش و پرورش اجرا میشود. این برنامه به شناسایی و هدایت دانشآموزان با استعدادهای برتر در مقاطع تحصیلی ابتدایی میپردازد. در طرح شهاب، معلمان مسئول تشخیص و ارزیابی استعدادهای دانشآموزان هستند.
برنامه طرح شهاب با هدف شناسایی دانشآموزان با استعداد و هدایت آنها به مسیر تحصیل با کیفیت و توسعه استعدادهای خاص آنها ایجاد شده است. مهمترین هدف این برنامه، جلوگیری از ضایع شدن استعدادهای برتر کشور و هدایت آنها در مسیر تحصیلی مناسب است.
ثبت نام در این طرح به صورت اینترنتی و از طریق سایت طرح شهاب که همان سامانه سیدا است، انجام میشود. توجه داشته باشید که ثبت نام در این طرح فقط توسط معلمان و مدیران مدارس انجام شده و دانشآموزان شرایط امکان ثبت نام در این طرح را ندارند.
جهت مشاوره در زمینه سایت ثبت نام طرح شهاب
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل