نوجوانی دورهای از زندگی است که در آن افراد با تغییرات فیزیکی، روانی و اجتماعی زیادی روبرو میشوند. این تغییرات میتوانند منجر به ایجاد چالشها و فرصتهای مختلفی برای نوجوانان شود. برخی از نوجوانان ممکن است با استفاده از منابع و حمایتهای موجود، توانایی سازگاری با این تغییرات را داشته باشند. اما برخی دیگر ممکن است با مشکلات و معضلات اجتماعی مانند اعتیاد، خشونت، بیاعتمادی و افسردگی مواجه شوند. بنابراین، توجه به سلامت روانی و جسمی نوجوانان و ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در این دوره از اهمیت بالایی برخوردار است.
یکی از راههای موثر برای ترویج شیوههای زندگی سالم و پیشگیری از رفتارهای پرخطر در نوجوانان، برگزاری جشنوارههای فرهنگی و آموزشی است که با هدف آگاهیبخشی و ارتقای سطح دانش و مهارتهای نوجوانان در این زمینهها طراحی و اجرا میشوند. جشنواره نوجوان سالم یکی از این جشنوارهها است که هر ساله با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت آموزش و پرورش در سراسر کشور برگزار میشود. جشنواره مای مدیو نوجوان سالم در سه بخش خلاقیتهای دانشآموزی، ابتکارات مدرسهای و ابتکارات جامعهمحور انجام میگیرد و دانشآموزان و فرهنگیان میتوانند با ارسال آثار خود در قالبهای مختلف مانند شعر، داستان، نقاشی، فیلم، موشن گرافیک، پویانمایی، نشریه دیجیتال و غیره در آن شرکت کنند.

جهت مشاوره در زمینه جشنواره نوجوان سالم ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ my.medu.ir
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
هدف از نوشتن این مقاله، معرفی جشنواره نوجوان سالم و بیان اهمیت و نقش آن در ترویج سلامت نوجوانان است. در این مقاله، ابتدا به تعریف نوجوانی و شیوههای زند گی سالم در این دوره پرداخته میشود. سپس، به معرفی جشنواره نوجوان سالم و موضوعات و بخشهای مختلف آن اشاره میشود. در ادامه، نحوه شرکت دانشآموزان و فرهنگیان در این جشنواره و مراحل ثبت نام و ارسال آثار توضیح داده میشود. در نهایت، برخی از نتایج و دستاوردهای این جشنواره و پیشنهادهایی برای بهبود و توسعه آن ارائه میشود.
سر فصل ها
جشنواره نوجوان سالم my.medu.ir
برای شرکت در جشنواره نوجوان سالم از طریق سایت مای مدیو، شما باید ابتدا به سایت my.medu.ir مراجعه کنید و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، وارد حساب کاربری خود شوید. سپس باید به بخش جشنوارهها رفته و جشنواره نوجوان سالم را انتخاب کنید. در این بخش، شما میتوانید موضوع و بخش مورد نظر خود را انتخاب کنید و آثار خود را در قالبهای مجاز بارگذاری کنید. همچنین میتوانید فیلمهای آموزشی مربوط به محورهای جشنواره را مشاهده کنید و از جزئیات و شرایط شرکت در جشنواره آگاه شوید.
موضوعات جشنواره نوجوان سالم ۱۴۰۲:
- ترویج شیوه های زندگی سالم
- پیشگیری از رفتارهای پرخطر
- ارتقاء سلامت روان
تبصره:ارایه آثار با رویکرد دینی و اسلامی شامل احادیث،حکایات،پندها و درس ها در مورد
شیوه های زندگی سالم و پیشگیری از رفتارهای پرخطر از اولویت و امتیاز برخوردار خواهد بود
محورهای موضوعی تمام بخش های جشنواره :
- پیشگیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر
- سبک زندگی و ترویج شیوه های زندگی سالم
- ارتقاء سلامت روان
- پیشگیری از گرایش به خشونت
گستره اجرا:
جشنواره نوجوان سالم درهمه ی مدارس متوسطه اول و دوم برگزار می شود.
تبصره:در دوره ابتدایی محور و موضوع جشنواره “چگونه از خود مراقبت کنیم (با موضوع سلامت روان)” و در قالب نقاشی ، داستان کوتاه و شعر می باشد.
برای این منظور ، دردوره ابتدایی محورها و موضوعات جشنواره به شرح ذیل می باشد.
- خانواده سالم یعنی چه ؟
- رفتارهای و رویدادهای پر خطر یعنی یعنی چه؟
- چگونه از خود در برابر رفتارهای پر خطر مراقبت کنیم ؟
- چگونه احساسات خودمان را در روابط اجتماعی کنترل کنیم؟
- چگونه به سمت موقعیت ها و رویدادهای پر خطر کشیده نشویم؟
- نسبت به چه کسانی می توان اعتماد داشت و از چه کسانی باید دور ماند؟
- در صورتی که متوجه یک رویداد پر خطر شدیم چه کارهایی باید انجام بدهیم؟
- با غریبه هایی که به ظاهر می خواهند طرح دوستی بریزند چه رفتارهایی داشته باشیم ؟
- خانواده شاد و زندگی مبتنی بر اصول درست ایرانی و اسلامی چه ویژگی هایی دارد؟
- درصورتی که دوست یا همکلاسی و هم مدرسه ای ما چه کارهایی انجام داد از او دور شویم ؟
- اگر دوست یا همکلاسی ما رفتار پرخطر انجام داد چه کمک هایی می توانیم برایش انجام بدهیم؟
- چگونه از راهنمایی و حمایت های خانواده و مدرسه استفاده کرده و در برابر خطرهای جامعه از خود محافظت کنیم؟
- چگونه دوستان خوب انتخاب کنیم و ارتباط های مفید در جامعه ایجاد کنیم؟
- دانش آموزان عزیز در دوره ابتدایی می توانند در مورد موضوعات و محورهای بالا با پدر، مادر و معلمان خود مشورت کنند و در نهایت آثار خود را در قالب ، نقاشی ، داستان کوتاه و شعر ارسال نمایند.
تذکر :
- داستان کوتاه دوره ابتدایی: دانش آموزان داستان کوتاه خود را با توجه به موضوع(چگونه از خود مراقبت کنیم) روی یک صفحه A4 به صورت تایپ شده و فایل اثر تحویل دهند .
- نقاشی دوره ابتدایی: در اندازه 20در 25 با توجه به موضوع(چگونه در برابر آسیب های اجتماعی از خود مراقبت کنیم ؟) است.
تبصره: دانش آموزان دوره ابتدایی فقط می توانند در یک رشته شرکت و یک اثر ارائه نمایند.
خلاقیت های دانش آموزی
دانش آموزان دوره متوسطه اول شامل قالب های:
- ایده پردازی
- نقاشی (پاستل-مدادرنگی-گواش-رنگ روغن)
- نشریه دیجیتال
- عکس
- عکس با هوش مصنوعی
- فیلم کوتاه (داستانی – مستند)
- پویا نمایی (دوبعدی ، سه بعدی)
- موشن گرافی
- خلق کاراکتر(خلق شخصیت های عروسکی و کارتونی )
- روایت گری
- شعرداستان کوتاه
دانش آموزان دوره متوسطه دوم
خلاقیت های دانش آموزی برای دانش آموزان دوره متوسطه دوم شامل قالب های:
- ایده پردازی
- گرافیک(تصویرسازی و پوسترسازی)
- نشریه دیجیتال
- عکس
- عکس با هوش مصنوعی
- فیلم کوتاه (داستانی – مستند)
- پویا نمایی (دوبعدی ، سه بعدی)
- موشن گرافی
- طراحی بازی فکری موبایل
- خلق کاراکتر(خلق شخصیت های عروسکی و کارتونی )
- روایت گری
- شعر
- داستان کوتاه
شرایط شرکت در جشنواره نوجوان سالم
این متن شرایط شرکت در جشنواره نوجوان سالم را در قالبهای مختلف آثار بیان میکند. این جشنواره در بخش دانشآموزی و بخش فرهنگیان برگزار میشود.
قالب آثار در بخش دانشآموزی
- فیلم؛ داستانی – مستند
- پویانمایی؛ دوبعدی – سه بعدی
زمان فیلم باید از 1 تا 15 دقیقه باشد و کارگردان حتما دانشآموز باشد. درج عنوان فیلم، نام کارگردان، سال تولید، نام نویسنده، نام بازیگران و عوامل اجرایی، پایه و رشته تحصیلی کارگردان و نام آموزشگاه محل تحصیل، نام ناحیه/شهرستان در تیتراژ فیلم ضروری میباشد.
- امتیاز فیلمها با توجه به فیلمنامه، کارگردانی و بازیگری، کیفیت صدا و تصویر، تدوین و خلاقیت و ارتباط فیلم با موضوعات جشنواره میباشد.
- رعایت موارد و شئونات اسلامی در فیلم الزامی است.
- استفاده عینی و ملموس و مستقیم از سیگار، قلیان و مواد مخدر توسط دانشآموزان در ساخت فیلم ممنوع میباشد. در صورتی که از زبان محلی در ساخت فیلم استفاده میشود باید دارای زیرنویس فارسی باشد.
- هر فیلم با درج نام و نوع فیلم، نام کارگردان، نام منطقه و استان آن ارسال گردد.
نشریه دیجیتالی: کار گروهی (2 نفره)
در ادامه شرایط شرکت در جشنواره نوجوان سالم را در قالبهای مختلف آثار بیان میکند. این جشنواره در بخش دانشآموزی و بخش فرهنگیان برگزار میشود.
نشریه الکترونیکی
نشریه الکترونیکی که به نام مجله دیجیتال یا Online magazine نیز خوانده میشود به نشریهای گفته میشود که بر روی وب یا قابل خواندن بروی شیوههای دیجیتال منتشر میگردد. چنین نشریاتی ممکن است در فواصل زمانی خاص مطالب جدیدی به وبگاه خود اضافه نمایند یا نظم خاصی در انتشار نداشته باشند. قالببندی نشریات الکترونیکی متفاوت است. برخی از نشریات الکترونیکی کوچک بروی وب نشر میشوند که اصطلاحاً وبزین خوانده میشوند. این اصطلاح ترکیبی از لغات شبکه وب و مگزین میباشد و به معنای نشریهای کم حجم و دیجیتال است که مستقیم از طریق یک مرورگر به صورت سند اچ تی ام ال قابل بررسی است.
خصوصیات و مزایای مجله دیجیتالی به لحاظ ماهیت الکترونیکی به دو نوع اصلی صورت میگیرد:
مجله دیجیتال آنلاین
مجله دیجیتال آفلاین
همانطور که از نام این دو گروه اصلی مجله دیجیتالی مشخص است، در نوع آنلاین، مخاطب (مشاهدهکننده) همیشه محتویات ناشر را به صورت آنلاین مشاهده میکند.
مجله دیجیتال آفلاین به عنوان گروه دوم مجله دیجیتالی بیشتر برای نشریاتی استفاده میشود که مطالب آنها بر خلاف مجله دیجیتال آنلاین به صورت شبانهروزی منتشر نمیشود و ریتم انتشار آنها بر اساس هفتهای و یا ماهانه و … است. چنین مجلاتی که موضوع مشخص شدهای دارند، ریتم معین شدهای از انتشار دارند و معمولاً بر اساس شماره، طبقهبندی و بایگانی میشوند. مثلاً شماره 27 ام مجله ی … . عمدتاً برای چنین نشریاتی از مجله دیجیتالی آفلاین استفاده میشود.
عکس
آثار باید با فرمت jpG و با DPI (رزولوشن) 300 ، سیاهسفید یا رنگی، به روش دیجیتالی با حداقل رزولوشن 300 در فایل ذخیره شده و با کیفیت مناسب پذیرفته میشود. الصاق شناسنامهای با مشخصات کامل دانشآموز عکاس شامل نام و نام خانوادگی، پایه و رشته تحصیلی ، نام آموزشگاه محل تحصیل، نام ناحیه/شهرستان، موضوع عکس، محل و تاریخ عکاسی ضروری میباشد.
عکس با هوش مصنوعی: استفاده از هوش مصنوعی در عکاسی شامل استفاده از الگوریتمهای کامپیوتری و تکنیکهای یادگیری ماشین برای کمک به فرآیند عکاسی و بهبود آن میشود. هوش مصنوعی در عکاسی میتواند تصاویری تولید کند که از ظاهر بصری عکسهای واقعی تقلید میکند. عکسهای تولید شده توسط AI با استفاده از الگوریتمهای پیچیده و مجموعهای از ابر دادهها ایجاد میشوند و به سیستم کامپیوتری اجازه میدهند تا با استفاده از توانایی یادگیری، تصاویر جدید و منحصربهفرد ایجاد کند.
نقاشی
- مخصوص دانشآموزان متوسطه اول
- حتما در ابعاد 20 در 25 یا 50 در 70 سانتیمتر تهیه شود
- گرایشهای مورد قبول:
- نقاشی (پاستل، مداد رنگی، گواش، آبرنگ، رنگ روغن)
- گرافیک (تصویرسازی، پوسترسازی) – مخصوص متوسطه دوم
- تبصره: آثار نقاشی میبایست از طریق عکس رنگی با کیفیت از اثر ارسال گردد. پس از الصاق شناسنامه با مشخصات کامل دانشآموز شامل نام و نام خانوادگی، پایه و رشته تحصیلی، نام آموزشگاه محل تحصیل، نام ناحیه/شهرستان.
ایدهپردازی
- مخصوص دانشآموزان، والدین و همکاران فرهنگی
- منظور از ایدهپردازی، پیشنهادهای نوآورانه و ابتکاری در قالب راهحلهای خلاق در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر است.
- برای شرکت در این بخش هر دانشآموز میتواند 3 ایده خود را ارسال نماید.
- ایده مورد نظر باید دارای ویژگیهای ذیل باشد:
- مطابق با محورهای جشنواره باشد.
- مبتنی بر حل مساله باشد.
- دارای راهحلهای خلاق باشد.
- ایده پیشنهادی، در یک صفحه، شامل عنوان، مقدمه، هدف، شرح ایده و روش اجرا معرفی و تبیین شود.
نرمافزار و چندرسانهای
- مخصوص دانشآموزان
- در این بخش اولویت با نرمافزارهای رایانهای است.
- برای این منظور دانشآموزان میتوانند، حداکثر 3 نرمافزار یا چندرسانهای تولیدی خود را ارایه نمایند.
- توضیح:
- منظور از نرمافزارهای رایانهای، کلیه نرمافزارهای کاربردی در قالب آموزشی، فرهنگی و هنری است که در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و جهت استفاده در رایانه تولید میشود.
- منظور از نرمافزار چندرسانهای، تولیداتی است که با استفاده از امکانات مختلف، از قبیل متن، طراحی، صدا، تصویر جهت انتقال پیام استفاده میشود. کتابهای الکترونیک، یک نمونه از این چندرسانهایها میباشد.
بازی فکری موبایل
- مخصوص دانشآموزان
- در راستای توسعه فرهنگ پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر، دانشآموزان باید تشویق به طراحی بازیهای فکری موبایل شوند تا بتواند به طور مستقیم و غیرمستقیم با کسب شیوههای زندگی سالم، زمینه پیشگیری از هرگونه خشونت را در نوجوانان فراهم آورد.
- ممکن است اصل بازی موجب سرگرمی و نشاط آنها باشد اما در کنار بازیهای رایانهای گر چه همه به دلایل غیر آموزشی جذب بازی میشوند و در حین بازی مهارتهای یادگیری موردنظر را فرا میگیرند و این امر میتواند اثرات مستقیم و غیرمستقیمی بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی از جمله وضعیت روانی، جسمانی و روابط اجتماعی آنها بگذارد.
شیوه نامه سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم و یاریگران زندگی
شما عزیزانی که به دنبال شیوه نامه جشنواره نوجوان سالم و یاریگران زندگی هستید. این جشنواره یک رویداد فرهنگی و آموزشی است که با هدف ترویج سبک زندگی سالم و پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر در بین نوجوانان و جوانان برگزار میشود. جشنواره مای مدیو نوجوان سالم در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با مشارکت دانش آموزان، والدین، کارکنان فرهنگی و اداری مدارس و کانون های یاریگران زندگی در سطح کشور انجام میگیرد.
دفترچه ثبت نام جشنواره نوجوان سالم و یاریگران زندگی شامل شرایط شرکت، محورها و سرفصل ها، قالب آثار، شیوه ارائه اثر، نحوه داوری و ارزیابی، جوایز و تقدیرنامه ها و زمان بندی جشنواره میباشد. شما میتوانید شیوه نامه کامل جشنواره را از لینک زیر مشاهده کنید:
دانلود شیوه نامه جشنواره نوجوان سالم و یاریگران زندگی
ضوابط عمومی و اختصاصی
ساخت بازیهای فکری موبایل
- برگزاری مسابقه در این رشته به صورت گروهی است (گروههای ۲ نفره)
- رعایت شئونات اسلامی در تهیه بازی الزامی است
- توجه دقیق در ساخت بازی فکری موبایل به موارد ذیل ضروری میباشد:
بخش | موارد رعایت شده |
---|---|
فنی | – فیزیک اولیه (تشخیص برخورد، نیروهای گرانش، جرم، ارتجاع، اصطکاک، مفصلهای لولایی و توپی و چرخی و …) <br> – خلاقیت <br> – نورپردازی <br> – سایهها (ثابت یا پویا، تخت یا حجمی و …) <br> – بافت (texture) <br> – هوش مصنوعی (مسیریابی، تصمیمگیری و …) <br> – جلوههای ویژه (انفجار، آب و حرکت طبیعی و …) <br> – سیستم شبکه (بازی با قابلیت تحت شبکه) |
هنری | – گرافیک: کیفیت و زیبایی تصاویر محیط بازی – وجود خلاقیت و تنوع گرافیکی – گرافیک شخصیت داستان – افکتهای تصویری – کیفیت فنی شامل منابع نور، اشعهها و … <br> – صدا و موسیقی: بهرهمندی از موسیقی متناسب با بازی – تناسب صدای کاراکترها با فضای بازی – کاربرد صدا و آوای مناسب در محیط بازی – وجود خلاقیت – کیفیت صدا و موسیقی در بازی – تأثیرگذاری صدا و موسیقی در جریان بازی – ساخت موسیقی برای بازی <br> – شخصیت: طراحی شخصیت – طبیعی بودن حرکت شخصیت در طول بازی – خلاقیت در طراحی شخصیت – هماهنگی طراحی کاراکترها با نوع بازی – نحوه تعامل با محیط |
محتوایی | – بازینامه: جدید بودن داستان – جذاب بودن داستان – بومی بودن داستان – روند بیان داستان در طول بازی به مخاطب – خلاقیت داستان – دیالوگها – شخصیتپردازی – داستان – توفیق در رساندن پیام به مخاطب |
- دانشآموزان میتوانند در موضوعات جشنواره اقدام به طراحی بازی فکری موبایل نمایند
- این بازیها میتوانند برای اجرا در تلفن همراه (اندرویدی) طراحی شوند
- شرکت در این بخش بصورت انفرادی و گروه ۲نفره امکانپذیر میباشد
خلق شخصیتهای عروسکی و کارتونی
- شخصیتی خلق شود، که بتواند در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر تأثیرگذاری بیشتری در ذهن کودکان و نوجوانان بگذارد و علاوه بر ماندگاری، لبخند را بر روی لبهای مخاطبین بنشاند و مخاطبین هر موقع این شخصیت را ببینند، همواره پیام را در ذهنشان تداعی کنند و موردتوجه قشر وسیعی از آحاد جامعه باشد
- تبصره: دانشآموزان میتوانند به صورت گروهی انجام بدهند (گروههای ۲ نفره)
- در هنگام خلق یک شخصیت باید چند نکته را موردنظر قرار داد:
نکته | توضیح |
---|---|
مناسب بودن شخصیت برای داستان | شخصیتهایی خلق کنند که برای داستان اصلی مناسب بوده و تا حد ممکن واقعی و جذاب باشند |
شبیه بودن شخصیت به انسانها | شخصیتهایی خلق کنند که هرچه بیشتر به انسانها شبیه باشند |
اجتناب از کپیبرداری | کپیبرداری و نسخهبرداری مستقیم از نمونههای خارجی و حتی ایرانی ممنوع است |
خلاقیت و جدید بودن | خلاقیت و جدید بودن، گیرایی در خلق اثر مهم است |
تاکید بر هویت ایرانی | تاکید بر هویت ایرانی و انتخاب نام مناسب برای شخصیتها مهم است |
رعایت شئونات اسلامی | از نظر پوشش رعایت شئونات اسلامی مهم است |
مثال درمورد خلق کارکتر و شخصیت کارتون
همانطور که می دانیم شخصیت های کارتونی و عروسکی بدلیل جذابیت می توانند برای ما قصه بگویند و پیام های آموزنده را ترویج کنند.
سال ها قبل ، بابا برقی و سیا ساکتی ، چنین نقشی را به عهده داشتند و توانستند نقش موثری را نیز ایفاء نمایند.شخصیت های عروسکی و کارتونی دیگری نیز خلق شدند که توانستند در این زمینه ، نقش داشته باشند.
اکنون در جشنواره نوجوان سالم ، این فرصت را دارید که یک شخصیت عروسکی و کارتونی ( با یک اسم مناسب و هدفمند ) طراحی و پیشنهاد کنید. این پیشنهاد می تواند هم در حد طراحی سناریو و هم پیاده سازی آن باشد. شخصیت باید مثبت باشد و حاوی پیام های پیشگیری از آسیب های اجتماعی باشد .
موشن گرافیک
انتقال پیام باید در مورد موضوع جشنواره جذاب باشد، تا بتواند با بیننده ارتباط برقرار کند تا مخاطب را در زمان کوتاهی تحت تأثیرقرار دهد.
دانش آموزان می توانند به صورت گروهی انجام بدهند.)گروه های 2 نفره(
کپی برداری و نسخه برداری مستقیم از نمونه های خارجی و ایرانی ممنوع است.
صداگذاری و موسیقی با رعایت شئونات اسلامی باشد.
خلاقیت و جدید بودن، گیرایی در خلق اثر مهم است.
توضیح : موشن گرافیک در واقع همان انیمیشن است با این تفاوت که قسمت اصلی موشن گرافیک ها متن است، به عبارت دیگرادغام تصاویر و حرکت آنها به همراه صدا و متن جهت انقال یک پیام آموزشی، تبلیغی و… می باشد. شرکت در این بخش نیز بصورت انفرادی و گروه ۲نفره امکان پذیر می باشد.
روایت نویسی
مشخصات این بخش ، به شرح زیر می باشد:
در واقع این رشته نوعی مستندسازی تجربیات ، درس های آموخته ، سرگذشت ها و درد دل های دانش آموزان ، والدین و همکاران مدارس می باشد.
همه ما می دانیم که آسیب های اجتماعی ، همواره با نوعی درد و رنج همراه است که البته محافظت از خود در برابر آن و یا رهایی از آن ، بسیار آموزنده است و نوشتن و روایت این درد و رنج و کوشش هایی که برای مقابله با آن و یا رهایی از خطر آسیب های اجتماعی ، صورت می گیرد ، می تواند آموزنده و الهام بخش باشد.محورها و سرفصل های بخش روایت به این شرح است.
بخش دانش آموزی
چگونه توانستم خودم را از دام رفتارهای پر خطر نجات بدهم؟ چگونه توانستم به دوست/ همکلاسی خود برای رهایی از رفتارهای پرخطر ، کمک کنم؟
بخش همکاران مدارس
چگونه توانستم دانش آموز / دانش آموزان مدرسه ام را از دام رفتارهای پر خطر نجات بدهم؟
بخش والدین
چگونه توانستم فرزندم را از دام رفتارهای پرخطر ، نجات دهم؟
ارائه اثر در بخش ” روایت”
ارائه اثر در بخش ” روایت”
شرایط شرکت در بخش روایت
- صرفا در قالب ارائه مقاله خواهد بود.
- برای این منظور ، دانش آموزان ، والدین و همکاران فرهنگی شاغل در مدرسه و واحدهای اداری ، آموزشی و پرورشی می توانند در محورهای مورد اشاره در بخش روایت ، سرگذشت یا تجربه خود در مواجهه با یک «مورد» ، « رویداد» یا «موقعیت» پرخطر را روایت نمایند.
- لازم به توضیح است ، داوری بخش روایت ، مانند داوری مقالات علمی نخواهد بود و آنچه اهمیت دارد این است که ضمن رعایت حداقل های لازم برای نگارش یک یادداشت یا مقاله ، روش مناسبی را در مورد چگونگی مواجهه و مدیریت مساله ، آسیب یا خطر ، بیان کرده باشد.
محورها و سرفصل های بخش روایت
بخش دانش آموزی
- چگونه توانستم خودم را از دام رفتارهای پر خطر نجات بدهم؟
- چگونه توانستم به دوست/ همکلاسی خود برای رهایی از رفتارهای پرخطر ، کمک کنم؟
بخش همکاران مدارس
- چگونه توانستم دانش آموز / دانش آموزان مدرسه ام را از دام رفتارهای پر خطر نجات بدهم؟
بخش والدین
- چگونه توانستم فرزندم را از دام رفتارهای پرخطر ، نجات دهم؟
قالب آثاردر بخش ابتکارات مدرسه ای(ویژه کارکنان اداری و همکاران فرهنگی)
الگوها و فنون آموزش و تدریس پیشگیری در کلاس درس
- طرح درس و یا راهنمای تدریس در کلاس درس )ارایه فایل و نسخه الکترونیک طرح درس(
- فیلم مستند تدریس پیشگیری در کلاس درس
محصولات و منابع کمک آموزشی و فرهنگی پیشگیری
- الف(منابع آموزشی و کمک آموزشی)مانند کتابچه های آموزشی مربوط به طرح ها و کاربرگ های آموزشی(
- ب(محصولات فرهنگی)مانند کتابچه،دفترک،لوح فشرده،نمایشگاه،سرگرمی و بازی ها با رویکرد پیشگیری از اعتیاد ،آسیب های اجتماعی و رفتارهای پر خطر (
پروژه های ابتکاری
- برنامه عمل سالانه مدرسه برای پیشگیری از از اعتیاد ،آسیب های اجتماعی و رفتارهای پر خطر
- طرح یا پروژه نوآورانه مدرسه برای آموزش و فرهنگ سازی در زمینه پیشگیری
- پروژه ها و مداخلات موردی برای توانمند سازی)با تاکید بر مشارکت جامعه-محور(
- اقدام پژوهی
ابتکارات جامعه محور
- تشکیل گروه های همیار اجتماعی و حفظ و پایدارسازی آن ها
- ایده پردازی و طراحی و تدوین راهکارها؛ تدوین نیمرح محلی
- حمایت جویی و اجرای پروژه های کوچک؛ طراحی پروژه های کوچک
- متتندسازی و تدوین درس آموخته ها
شامل:
- نیمرخ آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر، نیمرخ ظرفیت ها و دارایی های مدرسه و محله ، پروژه های کوچک ، هویت بخشی و فعالیت کانون یاریگران زندگی ، درس آموخته ها )
ابتکارات جامعه محور )کانون یاریگران زندگی(:شامل مدارس مقطع متوسطه اول و دوم
در این بخش از جشنواره نوجوان سالم به صورت گروهی است و شرکت کنندگان نمی توانند در این بخش به صورت فردی شرکت کنند. برای این منظور، گروه های همیاری دانش آموزی و به ویژه کانون های یاریگران زندگی می توانند در قالب محورهای زیردر جشنواره شرکت نمایند. شیوه ارائه اثر در این شاخه، عبارت است از:
گزارش مخاطرات، چالش ها و فرصت های مدرسه )در زمینه آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر(
نیمرح چالش ها و فرصت ها در قالب ترسیم مخاطرات بر روی یک برگه کاغذ A4 یا A3 ، به نام “درخت مشکلات / آسیب ها « درخت فرصت ها « ،» درخت چالش ها «
تدوین نیمرخ راهکارها و ایده ها؛ شیوه ارائه اثر در این شاخه، عبارت است از:
گزارش راهکارها و ایده ها در مورد پیشگیری از اعتیاد، آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر در مدرسه؛
تدوین نیمرح راهکارها و ایده ها، در قالب ترسیم راهکارها بر روی یک برگه کاغذ A4 یا A3 به نام درخت راهکار «
طراحی پروژه کوچک:
شیوه ارائه اثر در این شاخه، عبارت است از:
گزارش از پروژه های پیشنهادی برای راهکارهای شناخته شده پیشگیری از اعتیاد، آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر
معرفی کامل یک پروژه کوچک ابتکاری برای اجرا در زمینه پیشگیری از اعتیاد، آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر
حمایت جویی پروژه کوچک
- شیوه ارائه اثر در این شاخه، عبارت است از:
- گزارش از راهکارهای پیشنهادی برای جذب حمایت ها برای اجرای پروژه های کوچک ابتکاری در زمینه پیشگیری ازاعتیاد، آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر
- معرفی کامل یک یا چند حمایت جذب شدده برای اجرای پروژه های کوچک ابتکاری در زمینه پیشگیری از اعتیاد،آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر
اجرا و مستندسازی پروژه کوچک
- شیوه ارائه اثر در این شاخه، عبارت است از:
- گزارش مستند از اجرای پروژه کوچک ابتکاری در زمینه پیشگیری از اعتیاد، آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر
- گزارش درس های آموخته شده از طراحی و اجرای یک پروژه کوچک ابتکاری در زمینه پیشگیری از اعتیاد،آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر
نکته
- ارائه پروژه در قالب پاورپوینت می باشد. ( قالب پاور پوینت پیشنهادی با شاخص های مورد نیاز پیوست بخشنامه می باشد. )
اقدام پژوهی
- اقدامی توأم با پژوهش ، برای تغییر و حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب.
- موضوع اقدام پژوهی در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر انتخاب گردد.
نکات قابل توجه
- ثبت نام دانش آموزان و کارکنان فرهنگی بر اساس سامانه نورینو است که از طریق سایت my.medu.ir وارد و در بخش نورینو با استفاده از کد ملی و نام کار بری خود می توانند ثبت نام کنند و اثار خود را به مدارس تحویل دهند در ضمن کارکنان فرهنگی هم از همین طریق (کد ملی و نام کاربری) می توانند ثبت نام کنند وآثار خود را مانند سنوات گذشته تحویل دهند .
- دربخش والدین نیازی به ثبت نام در سامانه نبوده ودر صورت تمایل به شرکت در جشنواره می توانند آثار خود را به مدارس تحویل بدهند .
- فرم های داوری در سامانه بارگذاری شده و از طریق سامانه داوری ها صورت می گیرد .
- در مورد والدین دانش آموزان و کارکنان آموزشی ، پرورشی و اداری آموزش و پرورش در رشته های ایده پردازی و روایت گری می توانند انفرادی و ایده خود و روایت خود را تا مرحله استان ارایه نمایند.
- در رشته نشریه دیجیتال دانش آموزان لزوما باید کار گروهی (2 نفره) باشد.
- رشته های فیلم باید کارگروهی (2 تا 5 نفره) و حتما دانش آموزی باشد.
- ر شته های نقاشی و عکس کار انفرادی ( دانش آموزی ) مورد پذیرش می باشد.
- آثار دانش آموزان دوره ابتدایی و والدین تا مرحله استانی اجرا می شود.
- نکته : درخصوص جمع آوری آثار مربوط به رشته های متنی مانند داستان کوتاه ،شعر، روایت ، ایده پردازی فایل word , pdf بایستی بارگزاری گردد.
- آثار کپی برداری شده از اینترنت بنا به تشخیص داوران محترم از چرخه داوری حذف می شود.
- نکات بسیار مهم در ارسال آثار برگزیده مرحله ناحیه / منطقه
ثبت نام دانش آموزان و کارکنان فرهنگی بر اساس سامانه نورینو است که از طریق سایت my.medu.ir وارد و در بخش نورینو با استفاده از کد ملی و نام کار بری خود می توانند ثبت نام کنند و اثار خود را به مدارس تحویل دهند در ضمن کارکنان فرهنگی هم از همین طریق (کد ملی و نام کاربری) می توانند ثبت نام کنند وآثار خود را مانند سنوات گذشته تحویل دهند .
ارسال آثارحتما همراه با شناسنامه اثر و مشخصات کامل صاحب اثر شامل نام و نام خانوادگی،پایه و رشته تحصیلی ،نام آموزشگاه محل تحصیل، نام ناحیه/شهرستان مطابق با نمون برگ شناسنامه اثر پیوست بخشنامه باشد.
ب) زمانبندی ارسال آثار
- ثبت نام در سامانه و جمع آوری آثار در مدرسه 1دی ماه لغایت 15دی ماه
- منطقه 15 دی ماه تا 15 بهمن ماه
- استان 15 بهمن ماه تا 15 اسفندماه
- اختتامیه استانی اسفند و فروردین
- ارسال به دبیرخانه کشوری یک اردیبهشت ماه تا پایان اردیبهشت ماه
ما در این مقاله مشاور گروپ سعی کردیم راهنمای جامعی از جشنواره نوجوان سالم my.medu.ir و نحوه ورود به آن را ارائه کنیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید با موفقیت مراحل ارسال آثار را با موفقیت پشت سر بگذارید. برای تکمیل مباحث می توانید ویدئو موجود در مقاله را مشاهده کنید تا با جزئیات و بخش های مختلف جشنواره نوجوان سالم، بیشتر آشنا شوید.
اگر همچنان نیاز به راهنمایی بیشتر دارید یا در طول فرآیند ثبت و ارسال آثار جشنواره نوجوان سالم دچار مشکل شده اید نگران نباشید. ما قابلیت مشاوره تلفنی مشاور گروپ را فعال کرده ایم که به واسطه آن بتوانید پاسخ تمام سوالات خود را به صورت یکجا به دست آورید، این یعنی صرفه جویی در زمان و هزینه + کسب نتیجه سریعتر!
پاسخگویی همه روزه از 8 صبح تا 12 شب
تماس از تلفن ثابت
مشاور گروپ
9099071613
اگر به هر دلیلی امکان دسترسی به تلفن ثابت برای شما فراهم نبود نگران نباشید، از منوی سمت چپ سایت مشاور گروپ روی خرید بسته های تماس بزنید. با تکمیل فرم مشاوره و ثبت اطلاعات خود، در اولین فرصت و کمتر از یک ساعت ما با شما تماس خواهیم گرفت.
جهت مشاوره در زمینه جشنواره نوجوان سالم ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ my.medu.ir
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
سلام من محمد طاها هستم و میخوام نوجوان سالم my.medu.ir رو ثبت نام کنم.