جهت مشاوره در زمینه بررسی بازار کار رشته داروسازی
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
در اینجا می خواهیم به بررسی رشته داروسازی ، وضعیت ادامه تحصیل در رشته داروسازی و نیز بازار کار رشته داروسازی بپردازیم.
سر فصل ها
بررسی بازار کار رشته داروسازی
هنوز دکتر و مهندس شدن رو بورسه ! و در کنکور های این چند سال اخیر شاید یکی از دلایل رفتن به دانشگاه و ادامه تحصیل ، بوده اند .
در مقابل ، این آرزوهای دانش آموزان امروز هم هست که در زمینه هدایت تحصیلی بیشتر به رشته تجربی گرایش پیدا کرده اند تا خود و نیز خانواده به آرزویشان برسند .
دانش آموزانی که در دبیرستان معدل های بالایی دارند تنها هدفشان پوشیدن لباس سفید پزشکی است.
در مطالب بعدی پرطرفدار ترین و پردر آمدترین رشته های مهندسی را بررسی خواهیم کرد.
در اینجا می خواهیم پر کاربردی ترین رشته ی علوم پزشکی با بازار کار موجود و عالی یعنی داروسازی را بررسی کنیم.
رشته داروسازی:
بر خلاف تصور بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری و حتی افراد جامعه ، داروسازی تنها دارو فروشی و نسخه پیچی نیست و قرار نیست بعد از 5 یا 6 سال تحصیل در دانشگاه به تخصص دارو فروشی رضایت داد ، این شناخت از علم وسیع داروسازی کاملا اشتباه است.
در واقع داروسازی تنها یکی از تخصص های این رشته است نه صرفا و فقط دارو فروشی.
درمان و مداوای بیمار در علم پزشکی به یکی از سه روش و یا ممکن است با سه روش زیر صورت گیرد:
جراحی ، روان درمانی و دارو درمانی
که متداولترین درمان ، دارو درمانی است و در تمام دنیا روشی شایع است.
دارو سازی با بیمار و مردم در ارتباط است.
با توجه به طرز فکر موجود در مورد این رشته ، داروسازی عنوان خوبی برای این تخصص نیست و قرار نیست فارغ التحصیل این رشته حتما در کارخانه یا لابراتورهای داروسازی مشغول شود ، بلکه فعالیت های اصلی دانشجویان این رشته بعد از اتمام دانشگاه باید ارائه خدمات دارویی باشد.
داروساز باید اقدام به ارائه مشاوره دارویی کند و با بررسی روش های مرسوم داروسازی ، در رژیم های دارو درمانی ، ضعف ها را رفع کند.
جهت دریافت اخبار دانشگاههای پزشکی بر روی عکس زیر کلیک نمایید
فعالیت های بعدی یک داروساز و فارغ التحصیل این رشته ، تخصص در داروسازی صنعتی که همان فرموله کردن دارو است ، می باشد.
در ایران هم اکنون 50 نوع شکل دارویی بسیار متداول وجود دارد که با وجود اینکه چند سالی استفاده می شوند ، هنوز به همان فرم و نحوه استفاده باقی مانده اند در حالیکه در دنیا ، شرکت های داروسازی تلاش دارند با بررسی ها و تحقیقات بروز در این زمینه تغییراتی در فرم دارو داشته باشند تا نحوه ی استفاده از دارو برای بیماران راحتر شود .
رشته داروسازی با تحقیقات و پژوهش ها همراه است . هر ساله داروهای جدیدی وارد بازار می شود که همگی نتیجه همین تحقیق و پژوهش های سالهای دانشگاه و مراکز تحقیقاتی است.
لذا دانشجوی این رشته باید به تحقیق و پژوهش علاقه داشته باشد چرا که اعتبار علمی داروسازی به انجام تحقیقات به روز وابسته است.
میتوان به جرات گفت که وجه تمایز بسیار مهم و کلیدی رشته داروسازی با رشته پزشکی و دندان پزشکی در همین انجام تحقیقات کاربردی و پایان نامه های پژوهشی است.
فردی که حقیقتا انگیزه و علاقه به تحقیق دارد و نیز هدفش این است که دردی از دوش بیمار کم کند ، داروسازی زمینه این گونه فعالیت ها را برای این شخص به وجود آورده است و می تواند به آرزویش برسد.
دانشجوی دارو سازی همچنین باید در علوم پایه قوی و توانمند باشد . اگر در ریاضی قوی باشید می توانید در گرایش های دیگر داروسازی مثل طراحی دارو ، شبکه های کامپوتری داروخانه ها و کارخانه های داروسازی و نیز بیمارستان از رایانه استفاده کنید.
طبق توضیحات گفته شده داروسازی را میتوان تلفیقی از علوم بالینی و پایه دانست لذا قوی بودن در دروسی مثل فیزیک ، شیمی و زیست برای قبولی و موفقیت در این رشته الزامی است.
نکته مهم دیگر در مورد رشته داروسازی این است که این رشته ارتباط مستقیمی با بیماران دارد لذا دانشجوی این رشته باید بتواند با افراد ارتباط درست داشته باشد و روابط عمومی خوبی با بیمار برقرار و خوب صحبت کند .
رشته داروسازی درس هایی بسیار فراگیر و متنوع دارد که هم حفظی هستند و هم فهمیدنی لذا باید در این رشته سخت کوش و جدی باشید چرا که موفقیت در این رشته به همت و تلاش زیادی وابسته است.
بیشتر کتب داروسازی چه در دانشگاه و نیز جوامع تحقیقاتی ، به زبان انگلیسی است لذا ضروری است دانشجوی داروسازی مسلط به زبان انگلیسی باشد تا بتواند از منابع و مجلات این رشته بهره ببرد.
جهت دریافت آخرین اخبار مربوط به دانشگاههای پزشکی بر روی عکس زیر کلیک نمایید
ادامه تحصیل در رشته داروسازی چگونه است :
فارغ التحصیل این رشته می تواند پس از اتمام دکترای عمومی داروسازی و به شرط کسب معدل بالا ، در آزمون تخصصی شرکت کند.
دانشجوی دوره دکترای داروسازی عمومی بسته به گرایش درسی خود در طول دوره تقریبا 40 واحد پیشرفته و تخصصی را باید بگذارند که بخش عمده و اصلی آن پایان نامه تخصصی دکترا است.
البته قبل از انتخاب پایان نامه باید در آزمون جامع تخصصی که به صورت سراسری برگزار می شود ، شرکت کرده و سپس در صورت کسب نمره قبولی می توانید پایان نامه تخصصی خود را انتخاب و مراحل دفاع از پایان نامه را به اتمام برسانید.
در آخر نیز بعد از ارائه موفق پایان نامه ، موفق به اخذ مدرک دکترای تخصصی p.h.d میشوید.
آینده شغلی و بازار کار فعلی رشته داروسازی چگونه است:
با وجود بحران کاری موجود در رشته های پزشکی که چند سالی است بر بازار کار این رشته ها سایه انداخته ، اما با این حال باز هم با کمبود نیروی متخصص در رشته داروسازی مواجه هستیم . چرا که مثلا در بیمارستان به ازای هر 110 تخت ، یک متخصص داروساز بالینی و دو متخصص داروساز مورد نیاز می باشد.
توجه داشته باشید مد نظر ما در این جا دکتر داروسازی است نه دارو فروشی و نسخه پیچی!
درسته که در چند سال اخیر فارغ التحصیلان داروسازی زیاد شده اند و فرصت های کار در این رشته کاهش یافته است ، اما هنوز هم تقریبا 90% از فارغ التحصیلان داروسازی جذب بازار کار می شوند که حدود 80 درصد آنها در داروخانه مشغول به کار می شوند و مابقی جذب صنایع دارو سازی مثل کارخانه های آرایشی بهداشتی ، ساخت و کنترل دارو و یا جذب کارهای اجرایی و تحقیقاتی وزارت بهداشت و درمان ، می شوند.
جهت مشاوره در زمینه بررسی بازار کار رشته داروسازی
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
سلام کارشناس محترم لطفا راهنمایی کنید
من سال دوم داروسازی در اکراین هستم و اینجا مورد تایید ایران نیست
راه حلی برای برگشت ما و اجازه داروخونه زدن وجود داره؟ مننون میشم جواب بدید
سلام
وقتی مورد تایید نیست از راه های قانونی خیر . البته توصیه میکنم از دانشجویان و فارغ التحصیلای رشته داروسازی در ایران بیشتر مشورت بگیرید .
سلام
اگه تو ازمون 180 واحدی شرکت کنیم و نمره بالاتر از 70 بگیریم مدرکی بهمون میدن که بتونیم باهاش تخصصو تو خارج بخونیم؟ یا برای تخصص داروسازی تو خارج باید بعد از 5.5 سال اقدام کنیم؟
سلام مهاجرت یک داروساز بالینی به چه کشوری بهتر است؟
درآمد یک داروساز بالینی در خارج چقدر است؟
داخل ایران میشه هم دارو خونه داشت هم جز هیئت علمیه باشی؟
سلام
امریکا کانادا
سرچ کنید تو گوگل
بله
سلام .یکی تو سایت شما نوشته بود پشیمونه از داروسازی و شیفت نیست و…واقعا به این شکله؟یعنی باید تخصص بگیری ک درآمد خوبی داشته باشی؟یا باید پول خوبی داشته باشی ک مجوز بگیری ک درآمدت بالا باشه؟یعنی بدون پول و تخصص در دارو نمیشه درآمد بالا داشت؟!؟!درضمن من 23سالمه اگ 24سالگی یا 25سالگی وارد داروسازی بشم دیره؟فرصت های شغلیم از کسی که 18سالگی وارد شده کمتره؟اولویت با سن کمتراست؟!شرمنده طولانی شد
میشه توضیح بدید ک چطور یه نفر با سن 18 یا کمتر میتونه وارد بازار کار داروسازی بشه؟):
سلام میخواستم بدونم که الان من گیرم بعد از درس خوندن تو دانشگاه تبریز رشته داروسازی اومدم وارد جامعه شدم.میخواستم بدونم چقد درامدم میتونه باشه ؟ لطفا بگید ممنون از شما
راستش بنده به کار پژوهشی در حوضه س سلامت بسار علاقه مند هستم به نظر شما بین این سه رشته کدام پژوهشی و کامل تر است؟
دارو
سلام
اگه داروساز بالینی اشباع نیست اگه حقوقش بدون هیئت علمی شدن ۱۵ میلیون هست پس چرا اکثر فارغ التحصیلای رغبتی برای تخصص خوندن ندارن!؟
سلام
اینطور نیست که رغبتی نداشته باشن اتفاقا رقابت سر بعضی تخصص ها زیاده.اگر رقابتی نبود که هر کی تخصص
شرکت میکرد قبول میشد اما خب اینطوری نیست
ببین خیلی رک و پوست کنده درباره درامد بگم الان شاید یه مهندس عمران که خیلی رشته خوبیه ولی از مد افتاده و اکثرا میخونن شاید از یه متخصص بیشتر درامد داشته باشه یا یه وکیل همینطور.پس کلا نظر من اینه که واسه پول دراوردن باید خدا نظر کنه و به پزشکی پس اصلا نمیشه گفت تو دکتر شدی چقدر پول در میاری شاید یه متخصص باشه( شاید که خودم میشناسم) ماهی کمتر از ده میلیون در میاره در حالی که متخصص دیگه هر روز ده میلیون در میاره ! یا یه مهندس عمران بیشتر از اون متخصص. ولی در کل ، اکثرا هر سه تا رشته های پزشکی درامدشون نسبت به سایر رشته ها بهتره.
سلام میشه بگید بعد از داروسازی بالینی کدوم تخصص بهتره میانگین درامدشم لطفا بگید
سلام
ممنون میشم جواب بدین
1بهترین تخصص دارو کدومه؟؟
2و اینگه شرایط لازم برای اینکه ازمون تخصص بدیم چیه؟؟
3مدرک ایتلس میخواد یا تافل؟؟؟؟؟؟
4برا تخصص دانشگاه بورسیه میکنه دانشجو رو بفرسته خارج؟
سلام
1-بالینی
2-یا تو ازمون 180 واحدی شرکت میکنید و نمره بالا 70 کسب میکنید و وارد تخصص میشید یا پس از اتمام دوران 5.5 ساله تحصیل و گرفتن مدرک دکتری تو ازمون تخصص شرکت میکنید
3-خیر
4-بله بعضی دانشگاه ها میکنن