جهت مشاوره در زمینه شرایط انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
در این مقاله سعی خواهیم کرد به موضوع مهم شرایط انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد بپردازیم. بلاشک این مسئله برای دانشجویانی که در طول مدت تحصیل خود دچار مشکلاتی میشوند بسیار مهم و حیاتی میباشد. انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد دارای شرایط و ضوابطی می باشد که در ادامه مقاله به آن اشاره کرده ایم. با ما همراه باشید.
سر فصل ها
انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد
در ماده 50 آییننامه آموزشی دانشگاه آزاد ذکر گردیده است که دانشجویی که تمایل به انصراف دارد میتوانند درخواست خود را بهصورت کتبی به واحد آموزش تقدیم نماید. بعد از ارائه درخواست کتبی دانشجو میبایست تمام هزینه آموزشی را به دانشگاه پرداخت نمایند. دراین بین دانشجو سه ماه بعد از ارائه درخواست کتبی، اجازه پس گرفتن درخواست انصراف خود را دارد. البته درصورتیکه دانشجو عجلهای برای انصراف دارد، میتواند قبل از گذشت سه ماه ذکرشده با درخواست مجدد و اجازهنامه ولی، حکم خود را دریافت نمایند.
شرایط انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد
در صورتی که دانشجویان دانشگاه آزاد به هر دلیلی از ادامه تحصیل منصرف شوند، می توانند اقدام به درخواست انصراف از تحصیل نمایند. انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد دارای شرایط و ضوابطی می باشد که در ادامه مقاله به بیان شرایط و نکات مهم انصراف از تحصیل خواهیم پرداخت:
- پس از صدور و تایید حکم، امکان بازگشت و لغو آن وجود ندارد.
- دانشجویانی که پس از پذیرش و ثبت نام در دانشگاه (رشته های با آزمون و بدون آزمون) به هر دلیلی تقاضای انصراف از تحصیل را داشته باشند طبق قوانین و مقررات دانشگاه، مشمول پرداخت هزینه انصراف می شوند.
- دانشجویانی که تمایل به انصراف و شروع به تحصیل مجدد را دارند، در طول تحصیلات دانشگاهی فقط یکبار مجاز به انصراف می باشند.
(به شرط آن کـه در سـنوات مجاز تحصیلی انصراف داده و از زمان انصراف تا شـروع بـه تحصیل مجدد بیش از یک سال سپری نشده باشد.)
- دانشجویان انصرافی می توانند حداکثر تا سه ماه، انصراف خود را پس بگیرند.
- چنانچه دانشجویی مشمول خدمت سربازی شود، دانشگاه یک ماه پس از صدور حکم موظف است مراتب را به اداره نظام وظیفه اطلاع رسانی نماید.
- در صورتی که دانشجویی بدون اطلاع به دانشگاه به مرخصی برود، به منزله انصراف از تحصیل تلقی شده و نمی تواند ادامه تحصیل دهد.
دانشجویان مقاطع کارشناسی و بالاتر (پیوسته)، در صورت انصراف از تحصیل با دریافت مدرک مقطع تحصیلی پایین تر فارغ التحصیل شناخته می شوند و تا پایان خدمت دوره ضـرورت یا اخذ معافیت دائم مجاز به ادامه تحصیل نیستند.
هزینه انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد
تمامی دانشجویان در هر یک از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و کاردانی، به هر دلیلی می توانند از دانشگاه انصراف دهند. دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل را دارند، باید بر اساس قوانین و مقررات دانشگاه، مبلغی را تحت عنوان جریمه پرداخت نمایند. هزینه انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی در هر یک از مقاطع تحصیلی در جدول زیر گردآوری شده است:
هزینه انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد | |
مقطع تحصیلی | نحوه محاسبه هزینه انصراف از تحصیل |
کاردانی | (تعداد نیم سال های ثبت نام شده – 4 ) . ( نصف شهریه پایه ) |
کارشناسی ناپیوسته | (تعداد نیم سال های ثبت نام شده – 4 ) . ( نصف شهریه پایه) |
کارشناسی ارشد ناپیوسته | (تعداد نیم سال های ثبت نام شده – 4 ) . ( نصف شهریه پایه ) |
کارشناسی پیوسته | (تعداد نیم سال های ثبت نام شده – 8 ) . ( نصف شهریه پایه ) |
دکتری حرفه ای دامپزشکی | (تعداد نیم سال های ثبت نام شده – 12 ) . ( نصف شهریه پایه ) |
دکتری حرفه ای گروه پزشکی | کل شهریه پایه نیم سال های تحصیلی باقی مانده تا اتمام دوره |
دکتری تخصصی | (تعداد نیم سال های ثبت نام شده – 7 ) . ( نصف شهریه پایه ) |
دکتری تخصصی وروردی های 94 به بعد | (تعداد نیم سال های ثبت نام شده – 6 ) . ( نصف شهریه پایه ) |
دستیاری تخصصی | کل شهریه تحصیلی باقیمانده تا اتمام دوره |
نکات مهم پیرامون انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد
نکته 1: در صورتی که هزینه انصراف از تحصیل منفی شود، دانشجویان می توانند بدون پرداخت هزینه درخواست خود را ثبت نمایند.
نکته 2: در صورتی که دانشجویان (به غیر از دانشجویان دکتری حرفه ای گروه پزشکی) در بدو ورود و بعد از ثبت نام تا قبل از 30 مهر ماه (برای ورودی های نیمسال اول) و قبل از 30 بهمن ماه (برای ورودی های نیمسال دوم) درخواست انصراف از تحصیل خود را در دانشگاه ثبت نمایند، مشمول پرداخت هزینه نخواهند شد.
نکته 3: چنانچه دانشجویی با مجوز سازمان مرکزی تغییر رشته یا گرایش دهد، نیازی به پرداخت شهریه نخواهد داشت.
نکته 4: در صورتی که دانشجویی، دانشجوی دانشگاه آزاد باشد و قصد تحصیل در دانشگاه آزاد دیگری داشته باشد، پس از ثبت درخواست انصراف نیازی به پرداخت جریمه ندارد.
داوطلبانی که قصد انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد را دارند، در صورت داشتن هرگونه ابهام می توانند با کارشناسان مجرب مجموعه مشاور گروپ در این زمینه تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت نمایند. |
سوالات متداول داوطلبان
هزینه انصراف از تحصیل در هر یک از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و ... در این مقاله ارائه داده شده است.
داوطلبانی که قصد انصراف از تحصیل را دارند ملزم به رعایت یکسری شرایط می باشند که در این مقاله به صورت کامل ارائه داده شده است.
پس از انصراف از تحصیل دانشجویان می توانند برای دانشگاه های آزاد و رشته های با آزمون ثبت نام و شرکت نمایند. هزینه انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد چه میزان است؟
شرایط انصراف از تحصیل چیست؟
شرایط انصراف از تحصیل و تحصیل مجدد چگونه است؟
مطالب پیشنهادی برای مطالعه
- اعلام شرایط انصراف از تحصیل و شرکت مجدد دانشگاه روزانه و کنکور
- تخفیف شهریه برای دانشجویان انصرافی دانشگاه آزاد سال تحصیلی
- نحوه بازگشت به تحصیل دانشجویان انصرافی دانشگاه آزاد
- مدارک مورد نیاز ثبت نام برای داوطلبانی که قبلاً انصراف داده اند
- تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه آزاد
- شرایط تحصیل همزمان در دو رشته دانشگاهی
برای آگاهی از جدیدترین اخبار انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد بر روی عکس زیر کلیک نمایید.
جهت مشاوره در زمینه شرایط انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد
از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل
سلام وقت بخیر. برادر من بدون کنکور دانشگاه آزاد ثبتنام اولیه رو در سامانه آموزشیار انجام داد ولی نقص مدرک دیپلم و نظام وظیقه داره امروز حضوری مراجعه کردیم گفتن نامه بیارید از مدرسه. الان منصرف شده از این رشته و میخواد ترم دیگه جای دیگه رشته دیگه بخونه و ما هیچ مدرک فیزیکی و هزینه به دانشگاه ندادیم. الان اون ثبتنام خودش باطل میشه که در اینده اگه خواست جای دیگه ثبتنام کنه مشکل نداشته باشه؟ ممنون از وقتتون
سلام بنده دانشگاه ازاد قبول شدم رشته پزشکی ترم یک رو خوندم ترم دو مرخصی گرفتم میخوام انصراف بدم و در دانشگاه روزانه تحصیل کنم بدین منظور من باید کل هزینه ی تحصیل یعنی 7 سال رو نصفش رو بپردازم؟؟ممنون میشم منظور از نیم سال باقی مانده تا اتمام دوره رو توضیح بدین کدوم دوره؟؟
سلام و خسته نباشید. خواستم بدونم اگر در حین تحصیل در مقطع ارشد در دانشگاه آزاد باشم و پذیرشی از یکی از دانشگاه های خارج از کشور بگیرم، میشه انصراف داد و جهت خوندن ارشد در دانشگاه خارج از کشور اقدام کرد ؟
سلام وقت بخیر من دانشجو کارشناسی هستم الان میخوام انصراف بدم توچندجا خوندم که دانشگاه اطلاع میده به خانواده میخواستم بدونم واقعا همینطوره؟؟؟