آزمون پرلز PIRLS

آزمون پرلز-(PIRLS)-مشاور گروپ

جهت مشاوره در زمینه آزمون پرلز PIRLS

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

آزمون پرلز pirls و شرایط شرکت در آن چیست؟ چرا سطح خواندن دانش‌آموزهای ایرانی و درک آن‌ها از مسائل ریاضی و علوم، ضعیف است؟ به چه علت درصد بالایی از دانش‌آموزها بعد از فارغ التحصیلی از مدرسه، بیشتر مطالب درسی که یاد گرفته بودند را فراموش می‌کنند؟ اگر می‌خواهید با معنا و مفهوم آزمون پرلز آشنا شوید و درباره شرایط شرکت در آن، اطلاعات بیشتری به دست آورید، ادامه مقاله مشاور گروپ را دنبال کنید.

آزمون پرلز pirls چیست؟

به پیشرفت در مطالعه، سواد خواندن بین‌المللی پرلز گفته می‌شود. همچنین یک پروژه ارزیابی و تحقیقاتی بین‌المللی است که برای اندازه‌گیری پیشرفت خواندن در سطح چهارم ابتدایی، و نیز شیوه‌های موجود در مدرسه و معلمان مرتبط با آموزش، طراحی شده است. دانش‌آموزان کلاس چهارم باید ارزیابی خواندن و پرسشنامه را تکمیل کنند چون تنها در این صورت است که آزمون پرلز، به نگرش دانش‌آموزان نسبت به خواندن و عادات خواندن می‌پردازد. علاوه بر این، پرسشنامه‌هایی به معلمان، دانش‌آموزان و مدیران مدارس داده می‌شود تا اطلاعاتی در مورد تجربیات مدرسه و دانش‌آموزان در توسعه سواد خواندن، جمع‌آوری کنند. از سال 2001، آزمون پرلز هر 5 سال یک‌بار اجرا می‌شود و تمامی کشورها من جمله ایران، در تمام ارزیابی‌های آن شرکت می‌کند. پرلز توسط انجمن بین‌المللی ارزیابی پیشرفت تحصیلی (IEA) حمایت می‌شود.

اهمیت آزمون پرلز

آزمون پرلز در این راستا به نظام آموزش‌وپرورش کمک بسیار مهمی می‌کند چون تنها در این صورت، این امکان وجود دارد که دانش‌آموزان با هدف و انگیزه، خواندن را درک کنند. سواد خواندن تنها در حفظ کردن کلمه‌ها خلاصه نمی‌شود! خوشبختانه دیگر چنین شیوه‌ی منسوخ شده‌ای از ماهیت مدارس در حال پاک شدن است. دانش‌آموز با خواندن است که می‌تواند به عمق مطلب پی ببرد. با خواندن است که می‌تواند تجزیه و تحلیل کند و برداشت آزاد خودش را به صورت جداگانه و در قالب یک مقاله علمی، فلسفی، روانشناسی، زیست و یا فیزیک بر روی کاغذ بنویسد. سواد خواندن مهم‌ترین بخش دوران تحصیلی است. دانش‌آموز اگر نتواند بخواند، مسلما خوب هم نمی‌تواند فکر کند!بنابراین موفقیت هر فردی در گرو سواد خواندن و یادگیری است. اهمیت موضوعی مثل خواندن کاری کرده تا انجمن بین‌المللی ارزشیابی تحصیلی، آزمونی به نام پرلز(PIRLS) برگزار کند.

  • «انجمن بین‌المللی ارزیابی پیشرفت تحصیلی» هر پنج سال یک‌بار اقدام به ثبت نام و برگزاری آزمونی به نام «پرلز» (Pirls) می‌کند که هدف آن سنجش کیفیت آموزش دانش‌آموزان جهان است.

  • نتایج آزمون پرلز ۲۰۲۱ که تازه منتشر شده نشان می‌دهد که دانش‌آموزان ایرانی در توانایی خواندن، نمره ۴۱۳ را کسب کرده‌اند که ایران را در میان ۵۷ کشور شرکت‌کننده در قعر جدول قرار می‌دهد. در انتهای این جدول تنها کشورهای اردن، مصر، مراکش و آفریقای جنوبی بعد از ایران قرار دارند.

  • نمره عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون پرلز ۲۰۱۶ میلادی ۴۲۸ بوده است.

  • در نتایح تازه‌منتشرشده آزمون پرلز ۲۰۲۱، ترکیه با نمره ۴۹۶، قطر ۴۸۵، امارات ۴۸۳، بحرین ۴۵۸، عربستان ۴۴۹، آذربایجان، ۴۴۰، ازبکستان ۴۳۷ و عمان ۴۲۹ در مقایسه با ایران وضعیت بهتری دارند.

  • دختران دانش‌آموز تقریباً در همه کشورها میانگین پیشرفت بالاتری نسبت به پسران داشتند اما در ایران و جمهوری آذربایجان نسبت به سال ۲۰۱۶ افت کردند.

  • در ایران نمره دختران ۴۲۲ و نمره پسران ۴۰۵ است. ۴۶ درصد دختران ایرانی نمره ۴۲۲ و ۵۴ درصد پسران نمره ۴۰۵ را کسب کردند اما در میانگین بین‌المللی ۴۹ درصد دختران نمره ۵۰۹ و ۵۱ درصد پسران نمره ۴۹۳ را کسب کردند.

اهداف آزمون پرلز pirls

اولین نسخه پرلز در سال 2001 برگزار شده است و از آن زمان این آزمون هر پنج سال یک‌بار انجام می‌شود. این سازمان توسط انجمن‌بین‌المللی ارزیابی دستاوردهای آموزشی (IEA)، یک تعاونی مستقل از موسسات تحقیقاتی و آژانس‌های دولتی با نزدیک به 70 کشور عضو، آغاز و سازماندهی شده است. علاوه بر PIRLS، آژانس بین‌المللی انرژی یک برنامه نظرسنجی دوگانه به نام TIMSS (روندها در مطالعات بین المللی ریاضیات و علوم) انجام می‌دهد که دانش‌آموزان کلاس چهارم را در مورد مهارت‌های ریاضی و علوم و همچنین بسیاری دیگر از نظرسنجی‌های آموزشی بین‌المللی، آزمایش می‌کند.
اما اهداف نظرسنجی PIRLS، چیست؟ هدف اصلی نظرسنجی پرلز، سنجش مهارت درک مطلب به دو صورت ادبی و کاربردی است.

  1. ارائه داده‌های قابل اعتماد و قابل مقایسه در مورد پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان از کشورهای مختلف.
  2. ارائه اطلاعات قابل اعتماد در مورد روند، به عنوان مثال، تغییرات در سطح دستاورد و تغییرات آن.
  3. ارائه داده‌های تحصیلی، به عنوان مثال، اطلاعاتی در مورد شرایطی که تحت آن آموزش و یادگیری انجام می‌شود و همچنین نگرش دانش‌آموزان و معلمان، که می‌تواند مبنایی برای توضیح عملکرد مشاهده شده دانش‌آموز فراهم کند.

آزمون پرلز-مشاورگروپ_اهداف آزمون پرلز_moshVERGROP.COM

در تعریف بین‌المللی موضوع نظرسنجی PIRLS، اینطور فرض می‌شود که کودکانی می‌توانند در این آزمون شرکت کنند که به مدرسه می‌روند و سال چهارم تحصیل خود را در سطح ISCED 1 به پایان می‌رسانند و میانگین سنی آن‌ها در زمان بررسی، کمتر از 9.5 سال است. بنابراین نظرسنجی پرلز، مانند TIMSS، شامل دانش‌آموزانی می‌شود که در پایه چهارم ابتدایی مشغول به تحصیل هستند. در هر کشور، یک نماینده کل از بین تمام مدارسی که در آن شرکت می‌کنند، انتخاب می‌شود.


این پژوهش از کتاب‌های آزمایشی و پرسشنامه استفاده می‌کند. مهمترین عنصر نظرسنجی، جمع‌آوری داده‌های قابل مقایسه در مورد مهارت‌های دانش‌آموزان است. برای انجام این کار، دانش‌آموزان دفترچه‌های آزمون را با متون و تکالیف پر می‌کنند و به سؤالات مربوط به مطالبی که در طول آزمون می‌خوانند، پاسخ می‌دهند. هر دفتر به‌طور میانگین برای هر متن، 15 سوال طراحی کرده است که پرسشنامه‌ها توسط دانش‌آموزان و معلمان، مدیران و والدین پر می‌شود. داده‌های متنی از پاسخ‌های این نظرسنجی برای عمیق‌تر کردن تحلیل‌های مربوط به مهارت‌های خواندن و مسائل مدرسه استفاده می‌کند.

همه دانش‌آموزان موظف هستند در این آزمون و نظرسنجی شرکت کنند. مجموعه داده‌ها به صورت عمومی مورد بررسی قرار می‌گیرد که تمام موارد آموزشی، کمی و کیفی، امکانات و نوع و نحوه برخورد کادر مدرسه، شامل مجموعه داده‌ها است.

برگزاری آزمون پرلز

آزمون پرلز در بوستون آمریکا هر 5 سال به صورت جهانی برگزار می‌گردد. هرچند داخل ایران، برخی از موسسه‌ها شروع به تبلیغ و پخش خبری دروغی، مبنی بر برگزاری آزمون پرلز و آزمون تیمز کرده‌اند که فاقد اعتبار می‌باشند. بدون شک پرلز یکی از بهترین پژوهش‌هایی است که سطح سواد مدارس و آموزش را با انتقاد به نواقص آن، ارتقا می‌بخشد. آزمون پرلز شامل دو مرحله‌ی مقدماتی و پیشرفته است. بیشتر مدارس ایران در سال‌های اخیر سعی داشتند تا انجام این آزمون را بین دانش‌آموزان و خانواده‌ها جا بیاندازند که البته در این زمینه نیز موفق بودند!اما متاسفانه با شیوع کرونا و محدودیت اینترنت، آزمون پرلز در ایران کمرنگ‌تر از قبل شده است.

جمع‌بندی:

آزمون پرلز برای عمیق‌تر کردن درک و فهم دانش‌آموز است. به صورت پژوهشی طی پرسشنامه‌ای، دانش‌آموز زیر 10 سال، والدین و اعضای مدرسه را می‌سنجد. آزمون پرلز نوعی ارزیابی است که سطح سواد خواندن را در افراد افزایش می‌دهد، اما نه فقط خواندن سطرهای یک کتاب بدون فهم و پذیرش و تحلیل مطلب!
بلکه خواندنی که نشان از یادگیری باشد و بتواند در آینده چیزی به آن کتاب بیافزاید یا از آن کتاب، کم کند. به همین خاطر آزمون پرلز در سطح جهانی شناخته شده است و اعتبار آن باعث رشد و پویایی دانش‌آموزان ابتدایی می‌شود.

شرایط آزمون پرلز چیست؟

آزمون پرلز(pirls) در بوستون آمریکا، هر 5 سال به صورت جهانی و در دو مرحله‌ی مقدماتی و پیشرفته برگزار می‌شود.

آزمون پرلز برای چه سنینی است؟

آزمون پرلز(pirls) مطالعه‌ای بیبن المللی بر پیشرفت سواد خواندن دانش آموزان سنین 9 تا 10 سال است.

1/5 - (1 امتیاز)

جهت مشاوره در زمینه آزمون پرلز PIRLS

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

تمامی حقوق این وبسایت محفوظ بوده و متعلق به مجموعه مشاور گروپ میباشد.

نصب اپ دانش آموزی